r
Nosalty Logó

Imbolygó túrós-sajtos pogi

Tubicám
Imbolygó túrós-sajtos pogi
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

1051
Kalória
32.4g
Fehérje
96.3g
Szénhidrát
59.1g
Zsír
107.4g
Víz
107.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 1051 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 6302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 349 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.8 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1051 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    354.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11608.9 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    2256 mg
  • Vas
    514 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    4662 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    577.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    644.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    385 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3019 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 6302 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített tejfölben, amiben egy kanál cukrot elkevertünk. A túrót áttörjük, és hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. A dagasztó tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olvasztott margarint, a tojássárgás túrót és végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarva meleg helyen kelesztjük 1 órát.
  3. Lisztezett felületen vékony téglalapra nyújtjuk a megkelt tésztát, megszórjuk a reszelt sajt harmadával, és hajtogatjuk. Letakarva 15-20 percig pihentetjük. Majd ismét nyújtjuk, szórjuk, hajtogatjuk, és pihentetjük. Összesen háromszor. Negyedszerre ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis méretű pogácsaszaggatóval (így lesznek imbolygó, részeges pogik) kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a pogácsákat, nem túl szorosan, mert sütés közben növekednek, imbolyogva csúsznak szét jobbra-balra.

Tetejére

  1. A pogácsák tetejét lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és ízlés szerint, különféle magvakkal. (elhagyható)
  2. 220 C fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x39

Nagyim kézzel írt receptfüzetében leltem rá erre a finom, omlós és mégis ropogós pogácsa receptre. Anyukám kedvence, gyakran kerül kívánságlistára. Az a "nem lehet abbahagyni és nem lehet megunni" -féle sós nassolni való.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...