Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Imbolygó túrós-sajtos pogi

Imbolygó túrós-sajtos pogi
Imbolygó túrós-sajtos pogi
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyim kézzel írt receptfüzetében leltem rá erre a finom, omlós és mégis ropogós pogácsa receptre. Anyukám kedvence, gyakran kerül kívánságlistára. Az a "nem lehet abbahagyni és nem lehet megunni" -féle sós nassolni való.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Tetejére

ajánlat

A pogik tetejét lekenhetjük csak egyszerűen tojássárgával, de a sült ropogós sajtkalap sokat dob a küllemén és az ízélményen is. Legfinomabb még langyosan, melegen, szinte még a sütőből, de másnap is nagyszerű útravaló. (A további eltarthatóságról nincs adat, mert olyan még nem volt, hogy későbbre is maradt volna belőle.)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A margarint felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített tejfölben, amiben egy kanál cukrot elkevertünk. A túrót áttörjük, és hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. A dagasztó tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olvasztott margarint, a tojássárgás túrót és végül a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarva meleg helyen kelesztjük 1 órát.
  3. Lisztezett felületen vékony téglalapra nyújtjuk a megkelt tésztát, megszórjuk a reszelt sajt harmadával, és hajtogatjuk. Letakarva 15-20 percig pihentetjük. Majd ismét nyújtjuk, szórjuk, hajtogatjuk, és pihentetjük. Összesen háromszor. Negyedszerre ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis méretű pogácsaszaggatóval (így lesznek imbolygó, részeges pogik) kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a pogácsákat, nem túl szorosan, mert sütés közben növekednek, imbolyogva csúsznak szét jobbra-balra.

Tetejére

  1. A pogácsák tetejét lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, megszórjuk sajttal és ízlés szerint, különféle magvakkal. (elhagyható)
  2. 220 C fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 44x39 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 173
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

túrós-sajtos pogácsa, sajtos-túrós pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1049
finomliszt 70 dkg
tojássárgája 1 db
margarin 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2 dl
friss élesztő 50 g
sajt 15 dkg
2 kk
cukor 1 teáskanál
tojásfehérje 1 db
sajt 10 dkg
lenmag 3 ek