r
Nosalty Logó

Nektarinos-túrós sütemény

ozsvarcsilla
Nektarinos-túrós sütemény
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

962
Kalória
36.1g
Fehérje
72.4g
Szénhidrát
58.7g
Zsír
303.4g
Víz
409.8g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
48.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6574.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.6 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből pedig kemény habot készítünk a cukor, a só és egy evőkanál víz hozzáadásával.
  2. A lisztet külön mérjük, és összekeverjük a sütőporral.
  3. A tojásfehérjéből készült habbal teli edénybe végül óvatosan, részletekben belekeverjük a tojássárgáját és a lisztes keveréket.
  4. Az így elkészült masszát sütőpapírral kibélel tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon, 15 percig pedig 180 fokon sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
  5. Hűvös helyre tesszük, amíg a krém elkészül.

Krémhez

  1. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra daraboljuk.
  2. A túrót a porcukorral kikeverjük.
  3. A tejszínt géppel habbá verjük.
  4. A kész habot a túróval jól összekeverjük, majd keveset félreteszünk belőle (ez lesz a tetejére a süteménynek). Ezután beletesszük az összekockázott nektarint, és összedolgozzuk.

Tetejére

  1. A piskótát félbevágjuk, levágjuk a széleit, majd hosszában kettévágjuk az egyiket. A "magasabb" piskótalap lesz a sütemény alja. Erre ráhalmozzuk a töltelék felét, és egyenletesen elosztjuk. Erre jön a másik piskótalap fele, erre kenjük a maradék krémet, majd ráhelyezzük a következő lapot. Így egy egész magas, szögletes torta formát kapunk.
  2. A tetejére kenjük a korábban félretett nektarin nélküli krémet, majd ízlés szerint csokidarával, csokoládéforgáccsal vagy reszelt csokival beborítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy hűvösebb nyári délután úgy döntöttem, bemelegítem a konyhát, és sütök egy piskótát! :) A megszokott lekvár helyett valami könnyű, gyümölcsös töltelékkel akartam feldobni. Így jött a nektarinos-túrós ötlet, és természetesen a csokoládé sem hiányozhatott róla! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...