r
Nosalty Logó

Nektarinos-túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ozsvarcsilla
Nektarinos-túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1643.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 962 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1639 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6574.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    688 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.6 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1213.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    361 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből pedig kemény habot készítünk a cukor, a só és egy evőkanál víz hozzáadásával.
  2. A lisztet külön mérjük, és összekeverjük a sütőporral.
  3. A tojásfehérjéből készült habbal teli edénybe végül óvatosan, részletekben belekeverjük a tojássárgáját és a lisztes keveréket.
  4. Az így elkészült masszát sütőpapírral kibélel tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 5 percig 200 fokon, 15 percig pedig 180 fokon sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük)
  5. Hűvös helyre tesszük, amíg a krém elkészül.

Krémhez

  1. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk és apró kockákra daraboljuk.
  2. A túrót a porcukorral kikeverjük.
  3. A tejszínt géppel habbá verjük.
  4. A kész habot a túróval jól összekeverjük, majd keveset félreteszünk belőle (ez lesz a tetejére a süteménynek). Ezután beletesszük az összekockázott nektarint, és összedolgozzuk.

Tetejére

  1. A piskótát félbevágjuk, levágjuk a széleit, majd hosszában kettévágjuk az egyiket. A "magasabb" piskótalap lesz a sütemény alja. Erre ráhalmozzuk a töltelék felét, és egyenletesen elosztjuk. Erre jön a másik piskótalap fele, erre kenjük a maradék krémet, majd ráhelyezzük a következő lapot. Így egy egész magas, szögletes torta formát kapunk.
  2. A tetejére kenjük a korábban félretett nektarin nélküli krémet, majd ízlés szerint csokidarával, csokoládéforgáccsal vagy reszelt csokival beborítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4079
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nektarinos-túrós sütemény
ozsvarcsilla 15 recept

Egy hűvösebb nyári délután úgy döntöttem, bemelegítem a konyhát, és sütök egy piskótát! :) A megszokott lekvár helyett valami könnyű, gyümölcsös töltelékkel akartam feldobni. Így jött a nektarinos-túrós ötlet, és természetesen a csokoládé sem hiányozhatott róla! :)

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 tipp, mire használd az út széli ringlót, azaz a...

Ringló, cseresznyeszilva, lotyószilva, mirabella vagy egyszerűen csak fosóka. Mind jól ismerjük a magyar települések elmaradhatatlan útszéli gyümölcsét, de azt kevesen tudjuk, hogy mennyi mindenre fel lehet használni ezt az alulértékelt termést.

Gibanica, a százrét hajtott rétestészta, mely sósan és édesen is...

Rétes a Balkánról, mely rác, délszláv, avagy szerb származású, és létrejöttébe biztosan beleszólt a török hódoltság is. Az ő baklavájukba magok kerülnek, leggyakrabban pisztácia és dió, de mindenféle új változata létezik már. A gibanica viszont túrótöltelékkel sül, nézzük, a mi receptünk miben más!