Nosalty Logó

Igazi strandos lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1511 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 6042 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 224 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1511 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    527.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    160 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6806.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    3526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    449 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    878 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 6042 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 224 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy pohárban megmikrózzuk a tejet, a mikró teljesítményétől függően 5-10 másodpercig. Langyosnak kell lennie. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük, kb. 10 perc alatt felfut.
  2. Közben egy mély tálba szitáljuk a lisztet, megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy egy eléggé lágy tésztát kapjunk, de ne folyjon azért. (Ezt nehéz eltalálni, én úgy szoktam "belőni" a megfelelő állagot, hogy leszedem ugye a masszát a kezemről, megvizezem a kezemet tisztán, finoman a tészta tetejéhez érintem, és ha nem ragad így rá, akkor jó az állag. Ha nem vagyok benne biztos, mert ez is előfordul, inkább lágyabban hagyom, mert olajos kézzel úgyis szét lehet húzgálni, ahhoz nem fog ragadni.)
  3. Az eredeti receptben kelesszük duplájára, kb. egy óra alatt, de nekem háromszorosára is megnő. (Mikor összegyúrom, csak a tál alján van viszonylag kevés tészta, de mire megkel, majdnem kifut a tálból.)
  4. Egy mély tálban kb. 10 centi olajat hevítünk nagyon forróra. Kb. 5-6 centis darabokat veszünk le a masszából, olajos kézzel jól széthúzgáljuk, és kisütjük a forró olajban kb. 2-4 perc alatt. Ebből a mennyiségből nekem 8 darab szokott lenni.
  5. Fokhagymás olajat szoktam rátenni, amit 2-3 gerezd fokhagymából, 1 dl olajból és 1 dl vízből készítek. A tejföl és reszelt sajt sem maradhat el a tetejéről nálunk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2521
  • 7 napos nézettség: 14277
  • Össznézettség: 2326070
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Ajánló

Nagyon fontos a tej hőmérséklete. Nem lehet sem meleg, sem hideg, tényleg langyosnak kell lennie, akkor fut fel nagyon szépen az élesztő, és pumpálja fel a tésztát. A víz, amit hozzáadunk, szintén langyos legyen. A másik dolog, ami nagyon fontos, hogy lennie kell alatta nagyon sok olajnak, hogy úszkáljon benne a lángos. Ezt 2-3 centi olajjal nem fogjuk elérni, hiszen eleve akkorára nő meg a lángos, nem fog tudni felfújódni kevés olajban. 10 centi minimum legyen alatta.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem vagyok cukor és finomlisztpárti, de azért vannak olyan kivételek, amik engem is elcsábítanak, és a hozzávalóit nem lehet mással helyettesíteni, ha ugyanolyat akarunk, mint az igazi. És az a recept 99%-os. De tényleg! A sztori már nyár elején elkezdődött, mikor elmentünk strandra a férjjel, és bizony nekiálltam otthon is böngészni a tökéletes receptet az interneten. Egy hűtős verziót választottam... Nem akarom nagyon ragozni, mikor kisült, konkrétan fejbe lehetett volna vágni vele valakit, annyira kemény volt. Ez pár hétre elszomorított, de mikor egy hónapja felállítottuk a kerti medencénket, vettünk hintaágyat, kerti bútorokat, akkor megint elkapott az érzés, hogy mennyire jó lenne a "vízpart" mellett lángosozni. Pont akkoriban látogattam meg a drága nagynénémet, Editkét, egy kis frizurakészítéssel egybekötött pletyit tartottunk, amikor is megkérdeztem, hogy ő szokott-e lángost csinálni, és olyan-e neki, mint az igazi. Egy elég régi Frank Júlia szakácskönyvben található a recept, ami nagyon egyszerű, és mindig sikerül. Ezúton is köszönöm az alapreceptet. Én annyit változtattam rajta, hogy nem finomlisztet tettem bele, hanem BL80-as kenyérlisztet. Azt hiszem, nem tettem rosszul, mert tényleg tökéletes a lángos. Az az 1 %, amiben nem az, az a mérete, de ez csak azért, mert nincs akkora sütőedényem. Azért nem minik, hanem kb.15 centi átmérőjűek, a hagyományos 20 helyett. Egy-két tanácsot még adok a recept melletti ajánlatnál, ami nélkül nem fog sikerülni, és amit tényleg nagyon el kell találni, betartani.

Hozzászólások

Kibekerics

A 10 centi olaj azt jelenti, hogy 10 cm magasan áll az olaj a tálban? Miért kell olyan sok olaj?

Törölt felhasználó

Szia! Bal oldalon ott van az ajánlatnál,hogy mire kell figyelni a tökéletes lángosnál. 10 centi olaj azt jelenti igen,hogy 10 centi magasan van a süt?edényben.Persze én sem mér?szalaggal mérem le,ha 8 centi,akkor 8,csak b?ven legyen alatta.Ez lehet 2-3 liter olaj is,attól függ?en mekkora átmér?j?re húzgálod ki,mekkora az edény átmér?je.Azért kell ennyi,hogy tudjon úszkálni,lebegni a lángos,és ezáltal kényelmesen megn?ni.2-3 centi olajban ezt nem tudja,mert ha hozzáér az edény falához,aljához,akkor csak megkeményedik,nem tud n?ni.Mikor kiveszed,légiesen könny?nek kell lennie,ha nehéz,akkor valamit nem jól csináltál. (De ez csak az én kitapasztalt lángossütési módszerem,ez nem azt jelenti,hogy máshogy biztosan nem sikerül,de az olaj számít,és az éleszt? is.Nekem ezzel a recepttel,ezeknek a betartásával eddig mindig sikerült lemásolnom az eredeti piacos,vagy strandos lángost.)

Hasibecker

Kedves MankaBeauty! Elkészítettem ezt a valóban retro lángost és meg kell mondjam, hogy 40 éves ízeket csalogatott el? bennünk. Eddig nagyon sok lángost próbáltam ki a NoSaltyn, de egy sem volt ízben ennyire tökéletes. Köszönöm a feltöltést, biztos, hogy többször el fogom készíteni. Üdvözlettel: Marika

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a jó receptet kiprobáltam isteni

makrela

Szeretem ezt a receptet, mert nem kell duplán keleszteni, és nyújtani, sodorni sem és nagyon finom. Általában két adagot dagasztok be, és egy részét készre sütöm, a többit csak halványra, épp annyira, hogy ne legyen kívül nyers, lehütöm, fagyasztóba teszem, és ha kedvem szottyan lángosozni, csak kiveszek egy-egy db-ot, és gyorsan megsütöm. Friss és ropogós lesz így is!Köszönöm a receptet

N.Tímea29

Már sokadszorra csinálom és még mindig imádom ezt a receptet!

AndreDavid

Èn is el szeretném készíteni, kérdésem csak az lenne, hogy kb. mennyit n? a lángos sütés közben? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Nagyon finom és könny? elkészíteni! Köszi a receptet, nagy siker volt!

AndreDavid

Tegnap elkészítettem, isteni lett! Köszi a receptet!

3masmama

Tökéletes ez a recept. Tegnap megcsináltam vacsira. Mindenki imádta. Sajnos csak egy adagot csináltam, mert már csalódtam lángosreceptben. A kölykök hajbakaptak miatta, az egyik fiam sírva is fakadt. S?r?n lesz a vacsink. Hálás köszönet érte.

kaboci

próbáltam a kefires, süt?ben süthet? stb. módozatokat, de ez az igazi akkor is, ha olajban kell sütni:) Köszönöm a receptet!

dioevi

a tésztát, ha sokat kevertünk be, lefagyaszthatom ?

soriandi

Videó hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=C5yeA-YQtfM

Törölt felhasználó

Vizes kézhez nem tapadt, kelesztés után viszont olajos kézzel képtelen voltam formázni, annyira rámragadt. Lepények helyett krumplik lettek. De az íze finom!

eaniko

Köszönöm a receptedet. Ma megcsináltam (lányom kérésére) ebédre. Jól sikerült, nagyon ízlett a családomnak.

Orsika17

A recept valóban nagyon jó, de az adagok nem stimmelnek. 8 adag?? nekem 3 nagy lángos lett bel?le (akkora mint a strandon) többre számítottam de legközelebb dupla adagot csinálok

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek