Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wokban sütött lángos

Wokban sütött lángos
Wokban sütött lángos
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ki ne szeretné a lángost? Ha a piacra mentünk, korábban első utunk mindig a lángosos bódéhoz vezetett, mert egyszerűen nem lehetett ellenállni az illatnak. Ám a sorban állást nem igazán kedveltem, és azt sem, hogy az olajtól csöpögött az egész, na meg persze az ára is egyre borsosabb lett. Így kitaláltam, megpróbálom itthon elkészíteni ezt a finomságot. Nagyon egyszerű, és olcsó...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bátran ajánlom a kezdő háziasszonyoknak is, ezen egyszerűen nincs mit elrontani. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba sorban belemérjük a hozzávalókat, és fakanállal vagy kézzel, kinek hogy esik jobban, összedolgozzuk a tésztát. Nem kell nagy munkára gondolni, távol áll ez az igazi dagasztástól:-)
  2. Mikor összeáll, már le is lehet takarni egy konyharuhával, és hűvös helyen hagyjuk fél órát pihenni. Ennyi idő elég ahhoz, hogy a tészta a kétszeresére nőjön.
  3. Egy serpenyőben vagy lábosban (én például a wokban szoktam) olajat melegítünk, és ha már eléggé forró, akkor nedves kézzel gombócokat formálunk a tésztából, majd széthúzgáljuk kicsit a széleit, és már sütjük is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 394
elküldve: 2
receptkönyvben: 204
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

siklitimi

Mióta szakács: 2011.10.13.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, klasszikus lángos, élesztős lángos, hagyományos lángos

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Thu, 2013-03-07 22:22

A kóskusz zsir a legjobb mert az nem üli meg a gyomrot.Nem kókuszizü teljesen izmentes és hamar felszivódik a szervezetben.Régóta használom főzésre és sütésre is.

Odzsi
Odzsi / Odzsi Sat, 2012-12-15 22:26

Szia!
Én kb 10 percig pihentettem a tésztát, amíg a wokban az olaj felmelegedett
és így is nagyon szupi lett a lángos. Ez tényleg nagyon gyors recept. Gratula hozzá!

macskapanna
macskapanna Fri, 2012-08-17 00:43

az éjszaka közepén éhes lettem , és megtaláltam ezt a receptet . megcsináltuk , és iszonyú finom . [: régóta szerettem volna lángost sütni itthon , és most sikerült . köszönöm !

siklitimi
siklitimi / siklitimi Sun, 2012-01-22 14:51

Aki félti az alakját, az ne egyen lángost, mert az bizony olajos egy kicsit, bár nekem nem szokta megszívni magát, és papírtörlőn jól le is csepegtetem. De nem hiszem, hogy olyan gyakran ennék ilyet, hogy ne férne bele...

Maresz53
Maresz53 Sat, 2012-01-21 13:41

No igaz, egyszerű, de mikor megszívja olajjal magát... én szoktam egy kanálkával a tésztába tenni, meg maradék krumplipürét is teszek bele, akár 4-5 kanállal is, vagy esetleg többet, így sokáig puha marad. Tehát krumplipürés nap után lángos a menü.

1401
finomliszt 50 dkg
1 tk
instant élesztő 1 tasak
víz 4 dl
napraforgó olaj 5 dl