Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti túrókrémes torta

Húsvéti túrókrémes torta
Húsvéti túrókrémes torta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra tudom ajánlani ezt a receptet, bár ha más díszítést használunk, kiváló lehet bármilyen alkalomra.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. Először szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Mikor már kicsit elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Ha kész a habunk, hozzákeverjük óvatosan a lisztet, a kakaóport és a tojássárgáját.
  2. 16 cm-es tortaformába öntjük, és 150°C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Ha jól dolgoztunk, picit meg fog emelkedni a piskótánk a sütőformában.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan szedjük ki a tortaformából (ha csatos, akkor előbb vegyük le az oldalát), és hagyjuk továbbhűlni.
  4. Vágjuk ketté a piskótát, az alját pedig tegyük vissza a tortaformába, ugyanis erre fog jönni a krém.

Krémhez

  1. A habtejszínt és a vaníliás cukrot tegyük egy lábasba, és picit melegítsük, hogy könnyebben feloldódjon benne a cukor. Fontos, hogy vigyázzunk, ne melegítsük túl.
  2. A túrót villával törjük meg, és adjuk ehhez hozzá a reszelt citromhéjat, majd pedig a kihűlt habtejszínt és a habfixálót. Ha kell, adjunk még hozzá egy evőkanálnyi porcukrot, azonban ez saját ízlés szerint el is hagyható. Ezután hűtsük még egy kicsit hűtőben, majd verjük fel.
  3. Kenjük a krémet a piskótalapra, azután tegyük erre rá a másik lapot.

Díszítéshez

  1. Olvasszuk meg az étcsokoládét, és adjuk közben hozzá az olajat. Keverjük jól el, majd ha a tortát kivettük a formájából, rá is önthetjük. Kicsit folyassuk le az oldalán a csokit, csak hogy természetesebben nézzen ki. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
  2. Eközben a tejcsokit (ami legyen jó hideg, különben hamar elkezd majd olvadni a kezünkben) zöldséghámozóval reszelni kezdjük, hogy pici forgácsokat kapjunk.
  3. Szórjuk ezeket rá a tortánkra (miután megdermedt rajta a csokiréteg) úgy, hogy egy fészket kapjunk belőle, majd pedig tegyünk bele pár tojás alakú drazsét.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 16 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori234

Mióta szakács: 2017.04.06.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrókrémes csokitorta, kakaós túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

294
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 2.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
habtejszín 15 ml
habfixáló 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
porcukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
étcsokoládé 13 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tejcsokoládé 9 dkg