r
Nosalty Logó

Húsvéti túrókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bori234
Húsvéti túrókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 296 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 2377 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 284 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 296 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.3 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    595 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 2377 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Először szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét kemény habbá verjük. Mikor már kicsit elkezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot. Ha kész a habunk, hozzákeverjük óvatosan a lisztet, a kakaóport és a tojássárgáját.
  2. 16 cm-es tortaformába öntjük, és 150°C-ra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 40 percig sütjük. Ha jól dolgoztunk, picit meg fog emelkedni a piskótánk a sütőformában.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan szedjük ki a tortaformából (ha csatos, akkor előbb vegyük le az oldalát), és hagyjuk továbbhűlni.
  4. Vágjuk ketté a piskótát, az alját pedig tegyük vissza a tortaformába, ugyanis erre fog jönni a krém.

Krémhez

  1. A habtejszínt és a vaníliás cukrot tegyük egy lábasba, és picit melegítsük, hogy könnyebben feloldódjon benne a cukor. Fontos, hogy vigyázzunk, ne melegítsük túl.
  2. A túrót villával törjük meg, és adjuk ehhez hozzá a reszelt citromhéjat, majd pedig a kihűlt habtejszínt és a habfixálót. Ha kell, adjunk még hozzá egy evőkanálnyi porcukrot, azonban ez saját ízlés szerint el is hagyható. Ezután hűtsük még egy kicsit hűtőben, majd verjük fel.
  3. Kenjük a krémet a piskótalapra, azután tegyük erre rá a másik lapot.

Díszítéshez

  1. Olvasszuk meg az étcsokoládét, és adjuk közben hozzá az olajat. Keverjük jól el, majd ha a tortát kivettük a formájából, rá is önthetjük. Kicsit folyassuk le az oldalán a csokit, csak hogy természetesebben nézzen ki. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
  2. Eközben a tejcsokit (ami legyen jó hideg, különben hamar elkezd majd olvadni a kezünkben) zöldséghámozóval reszelni kezdjük, hogy pici forgácsokat kapjunk.
  3. Szórjuk ezeket rá a tortánkra (miután megdermedt rajta a csokiréteg) úgy, hogy egy fészket kapjunk belőle, majd pedig tegyünk bele pár tojás alakú drazsét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 16
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 1664
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Bori234 1 recept

Húsvétra tudom ajánlani ezt a receptet, bár ha más díszítést használunk, kiváló lehet bármilyen alkalomra.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek