r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött roló

NS
Húsvéti töltött roló
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

209
Kalória
8.3g
Fehérje
13.2g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
25.2g
Víz
22.1g
Koleszterin
333.3mg
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2488 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 259 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    65 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 209 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    159 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4283.5 g
  • Cink
    782 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    601 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    301.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    360 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 2488 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.1 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtjuk. Kb.1-1,5 cm csíkokra vágjuk.
  2. A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerjük a sütőrudakra úgy, hogy a rúd vége üres legyen. Ha teljesen betekernénk a rudat, a tészta rásülne, és nem jönne le róla. Az elejét is úgy kell alakítani, hogy ne legyen lyuk, hanem hegyes vége, különben kifolyik a töltelék.
  3. A tésztatekercseket bekenjük minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala meg dudora legyen bekenve tojással, mert akkor lesz szép, egyenletes sárga színe.
  4. Sütőpapírra tesszük, és 200 fokon (alul- felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedjük a tekercseket a rudakról, hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék

  1. A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagokat és sűrű, krémszerű tölteléket készítünk. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani.
  2. Bekanalazzuk a tölteléket a habzsákba, és megtöltjük vele a „répákat”. A végét kaporral díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszer láttam egy képet egy orosz weboldalon, nagyon megtetszett. És mivel már sokszor készítettem rolókat, máris világos lett számomra, hogyan kell a répákat is készíteni. Változtattam a feltekerési technikán, mert  így nekem egyszerűbb az elkészítés. Meg saláta helyet a végébe kaprot raktam, így élethű répa  lett. Nagy sikere volt a Húsvéti lakomán! A gyerekek oda voltak érte. Szerintem gyerekzsúrra is kiváló. Bármilyen töltelékkel elkészíthető, csak figyelni kell hogy ne legyen folyós az állaga.

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Habos meggyes 2.

A nagyapám nővére sütötte ezt a habos meggyest, amikor még nagyon kicsi voltam, de a recept nem maradt meg. A munkatársam anyósa viszont a múltkori céges névnapozásra ezt sütötte meg, ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...