Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti töltött roló

Húsvéti töltött roló
Húsvéti töltött roló
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer láttam egy képet egy orosz weboldalon, nagyon megtetszett. És mivel már sokszor készítettem rolókat, máris világos lett számomra, hogyan kell a répákat is készíteni. Változtattam a feltekerési technikán, mert  így nekem egyszerűbb az elkészítés. Meg saláta helyet a végébe kaprot raktam, így élethű répa  lett. Nagy sikere volt a Húsvéti lakomán! A gyerekek oda voltak érte. Szerintem gyerekzsúrra is kiváló. Bármilyen töltelékkel elkészíthető, csak figyelni kell hogy ne legyen folyós az állaga.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók (kb.12 db)

Töltelék:

  • 300 g tehéntúró
  • 1 tömlős sajt
  • 2-3 ek tejföl
  • 1-2 ek majonéz
  • 1 marék reszelt sajt
  • só, pirospaprika ízlés szerint

A díszítéshez:

ajánlat

Tipp:  A sütő rudat nem kell bekenni semmivel, mert a leveles tészta nem ragad. A tésztatekercseket lehet 1-2 nappal korábban is kisütni, de a kaprot csak a tálalás előtt érdemes belerakni, mert akkor friss lesz, és nem fog összefonnyadni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtjuk. Kb.1-1,5 cm csíkokra vágjuk.
  2. A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerjük a sütőrudakra úgy, hogy a rúd vége üres legyen. Ha teljesen betekernénk a rudat, a tészta rásülne, és nem jönne le róla. Az elejét is úgy kell alakítani, hogy ne legyen lyuk, hanem hegyes vége, különben kifolyik a töltelék. 
  3. A tésztatekercseket bekenjük minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala meg dudora legyen bekenve tojással, mert akkor lesz szép, egyenletes sárga színe.
  4. Sütőpapírra tesszük, és 200 fokon (alul- felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedjük a tekercseket a rudakról, hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagokat és sűrű, krémszerű tölteléket készítünk. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani.
  6. Bekanalazzuk a tölteléket a habzsákba, és megtöltöm vele a „répákat”. A végét kaporral díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 359
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

dijuka

Mióta szakács: 2013.04.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

répa falatkák, sajtos roló, körözöttel töltött leveles

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!