r
Nosalty Logó

Húsvéti sós kalács sonkás-tojásos töltelékkel

Gizi
Húsvéti sós kalács sonkás-tojásos töltelékkel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Töltelék hozzávalói:

254
Kalória
10.6g
Fehérje
29.6g
Szénhidrát
9.8g
Zsír
39g
Víz
139.5g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
1.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Töltelék hozzávalói:

Összesen 254 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Töltelék hozzávalói:

Összesen 3039 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Töltelék hozzávalói:

Összesen 221 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 254 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7835.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    660 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    5230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    355 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    518 micro
  • Kolin:
    1272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 3039 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 221 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel.
  2. A keverőtálba szitáljuk bele a sóval összekevert lisztet, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést.
  3. A vajat olvasszuk meg, majd hűtsük vissza, és keverjük simára a tojássárgájákkal.
  4. Ezután a liszt közepébe lévő mélyedésbe öntsük bele a joghurtot, a vajas-tojássárgás keveréket, és a felfuttatott élesztőt. Ezután indítsuk el a robotgépet, és 5-6 perc alatt dagasszuk meg a tésztát (természetesen megdagaszthatjuk kézzel is).
  5. A megdagasztott tésztát ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.

Töltelék hozzávalói:

  1. A teljesen kihűlt, főtt, füstölt sonkát vágjuk fel kisebb darabokra.
  2. Az előzőleg megfőzött, és teljesen kihűlt tojásokat pucoljuk meg, majd szintén vágjuk fel apróra.
  3. Egy tálba tegyük bele a tejfölt, majd adjuk hozzá a mustárt, a kukoricalisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a szerecsendióval és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott tojást, és keverjük óvatosan össze.
  4. A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (arra figyeljünk hogy ne legyen nagyobb a kuglóf forma méreténél amiben majd sütjük).
  5. Ezután kanalazzuk rá az összekevert tölteléket, majd óvatosan kenjük el a tésztán, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ezután szórjuk meg az apróra vágott sonkával, majd tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
  6. Egy 24 cm-es kuglóf formát zsírozzunk, és lisztezzünk ki, majd helyezzük bele a feltekert tésztát. Ezután takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük 30 percig újra, majd kenjük le felvert egész tojással.
  7. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 perc alatt készre.
  8. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 70 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így védekezhetünk a dió legkellemetlenebb kártevője ellen

A nyári hónapokban újra felüti a fejét a diófák egyik legveszélyesebb kártevője, a nyugati dióburok-fúrólégy. Ez az Észak-Amerikából származó rovar először 2012-ben jelent meg hazánkban, mára viszont már országosan elterjedt, és különösen nagy károkat okoz a diótermesztésben.

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.