r
Nosalty Logó

Pizza Prosciutto

Norbi06
Pizza Prosciutto
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

815
Kalória
48.2g
Fehérje
85.8g
Szénhidrát
28.3g
Zsír
198.5g
Víz
86.6g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3213.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12853.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    8602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    343.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    794.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor a tejben felfuttatjuk, majd kimérjük a lisztet. A nagy olaszok persze nem méregetnek, de ez egy nagyon jól bevált, többszörösen kipróbált arány. Nagyjából 10 perc alatt begadasszuk a tésztát és ketté szedjük. Meleg helyen, ruhával lefedvekelni hagyjuk 50-60 percet.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt: többféle szósz közül ez a legegyszerűbb, és úgymond "legolaszosabb". A lényeg a jó minőségben rejlik. A paradicsomlevet forraljuk be 15-20 perc alatt egy kicsit sűrűbbre, de ne annyira, mint például a ketchup.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületen kézzel! kinyújtjuk oly módon, hogy a széle mindig lelóg egy keveset a munkafelületről. Így kapunk szép kerek tésztát. Nyújtsuk minél vékonyabbra, sülés közben úgyis megemelkedik kissé.
  4. Ha kész a kör alakú tésztánk, megkenjük a szósszal szép egyenletesen, egy csipet sóval leszórjuk, ráreszeljük a sajtot, rádobáljuk a sonkákat és előmelegített sütőben 2-3 perc alatt addig sütjük, míg a sajt megolvad az alja pedig kevés színt nem kap a tésztának. Fontos, hogy a sütő nagyon meleg legyen, amennyire csak lehetséges. Valószínűleg még így sem tudjuk reprodukálni az 400°C fokos kemencét, ahol e remekek tradícionálisan készülnek, de azért törekedjünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 3 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 32

Pizza. Ez egy klasszikus. Eredetileg olasz étel, de már mindenhol készítik a világon. Nem véletlenül lett ilyen népszerű. Az én receptem sokadik kipróbálás, kísérletezgetés után érte el a mai formáját, ezzel megközelítve az eredeti olasz pizza színvonalát. (az itt szereplő alapanyagok 2 db 32 cm átmérőjű pizzához elegendőek)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...