Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta

Húsvéti hamiskás Malakoff-torta
Húsvéti hamiskás Malakoff-torta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nagy a család, akkor érdemes kettőt készíteni belőle. Én csak az egyik felét használtam fel a piskótának. A húsvéti asztalunk dísze volt ez a remek desszert.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

A díszítéshez

ajánlat

Tanácsok, tippek: Nekem sajnos nem volt narancsom idehaza, ezért elmaradt a tortáról, de anélkül is nagyon finom volt
 

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta

  1. A piskótát megsütjük az alapanyagokból (ha túl vastag lenne, mint az enyém, akkor 2 db tortát is lehet készíteni belőle).
  2. A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos-keményítős lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!
  6. Kettévágjuk, és félretesszük az egyik felét.

A krém

  1. A krémes krémport a tejjel 3 perc alatt keményre felverjük. A piskótára kenjük, majd a hűtőben dermedésig hűtjük.

Összeállítás

  1. A kávéba belekeverjük az aromát, és a piskótákat egyenként megmártjuk benne, elosztjuk a tortalapon.
  2. A tejszínből és a cukorból habot verünk, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítünk, majd a félbevágott babapiskótával díszítjük. Megszórjuk mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vágunk, díszítjük a piskóta mentén.
  3. Behűtve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

malakov-torta, vaníliapudingos torta, pudingos-babapiskótás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

574
tojás 3 db
cukor 3 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
babapiskóta 6 db
tej 1 dl
feketekávé 2 dl
rumaroma 3 ml
babapiskóta 6 db
habtejszín 250 ml
porcukor 2 teáskanál
mandulapehely 3 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert