r
Nosalty Logó

Franciakrémes torta ahogy szeva készíti

szeva58
Franciakrémes torta ahogy szeva készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

530
Kalória
11.6g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
40.3g
Víz
146.5g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
25.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Összesen 4232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tortalap

Krém

Hab

Felső lap

Csokimáz

Összesen 213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    243.5 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3508.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    409.2 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 4232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Tortalap

  1. Megsütjük a kakaós piskótalapot egy 28 cm-es tortaformában.
  2. A felső vékony piskótalapot megsütjük ugyancsak 28 cm-es tortaformában.
  3. A krém összetevőit kikeverjük, majd megfőzzük. A tojásfehérjét felverjük, és a félig kihűlt krémhez keverjük.
  4. A Hulalát keményre felverjük, és a mégmeleg zselatinoldatot hozzákeverjük.
  5. Az elkészült sárga krémet a piskótalapra kenjük, erre a Hulalából készült habot.
  6. A felső lapot 16 részre vágjuk.
  7. A tortabevonót felolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat, majd a feldarabolt felső lapon egyenletesen elterítjük, dekorcukorral díszítjük.
  8. Amikor a csokimáz megszilárdul, cikkenként a hab tetejére rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28

Ezt a tortát nemrég készítettem el a párom születésnapjára. A következő leírást adta, hogy milyen tortát szeretne: piskóta-piskóta, sok krém, még több hab és csoki! Megtaláltam a Franciakrémes tortát, amit némi módosítással készítettem el. A siker nem maradt el. Ismétlés előjegyezve!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek