r
Nosalty Logó

Húsvéti fekete és fehér méteres

Iluska
Húsvéti fekete és fehér méteres
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

1377
Kalória
23.4g
Fehérje
140.9g
Szénhidrát
82.2g
Zsír
95.9g
Víz
278.3g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
100.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Összesen 8265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Fehér tészta

Mákos tészta

Mascarponés krém

Összesen 358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1597.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1377 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.2 g

Zsír

  • Összesen
    493.4 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9582.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    3824 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    856 mg
  • Foszfor
    3504 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    845.3 g
  • Cukor
    602 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    575.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    347 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1593 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1752 micro
Összesen 8265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 358 kcal

Elkészítés

Fehér tészta

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, elkevert lisztet.
  2. Jól eldolgozzuk.(legjobb gépi mixerrel). Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Vajazott, liszttel hintett őzgerinc formában megsütjük. 200 C fokon. Tűpróbával ellenőrizzük!!

Mákos tészta

  1. A tojásokat habosítjuk a cukrokkal. Hozzákeverjük a darált mákot, majd a sütőporral elkevert kevés lisztet is. Jól elkeverjük.
  2. Vajazott, liszttel hintett őzgerinc formában megsütjük. 200 C fokon. Tűpróbával ellenőrizzük!!

Mascarponés krém

  1. A mascarpone sajtkrémet elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A habtejszínt felverjük és a sajtkrémhez forgatjuk, óvatosan, ne törjük össze a habot!!
  3. Összeállítás; ha mindkét őzgerinc kihűlt, a bordák mentén felszeleteljük. Mindegyik szeletet megkenjük a mascarponés krémmel, majd váltakozva a tésztákat egymás mellé illesztjük, hogy jól kiadja a formát.
  4. A fehér krémet lehetőleg úgy osszuk, hogy hagyjunk egy kicsit az egyik gerinc tetejére, vékonyan húzzuk át.
  5. A tejcsokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött az olajjal, és csurgassuk meg vele a másik gerincet. Tartsuk hűtőben a felszolgálásig, majd enyhén srégen szeleteljük. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a finomságot készítettem húsvétra, saját ötlet volt, és nagyon-nagyon finomra sikeredett. Viszonylag egyszerű az elkészítése, bár nekem van két őzgerinc sütőformám, így egyszerre tudom a sütőbe behelyezni....... :-)))

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek