r
Nosalty Logó

Almakrémes őzgerinc sütés nélkül

Gabys
Almakrémes őzgerinc sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

371
Kalória
3.2g
Fehérje
77.4g
Szénhidrát
5.6g
Zsír
149.5g
Víz
520mg
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
45.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 371 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 371 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    897.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 2223 kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. Őzgerincformát béleljük ki folpackkal úgy, hogy mindenhol bőven lelógjon.
  2. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, átöblítjük. A reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük egy lábasba. Hozzáöntünk 2 dl vizet, és puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét, fahéjat. (Kóstolgassuk, és ízlés szerint adagoljuk a cukrot, fahéjat.)
  3. Ha puha már az alma, a maradék 2.5 dl. vízben elkeverjük a pudingporokat, és hozzáöntjük az almához. Sűrűre főzzük.
  4. A kibélelt őzgerincformába hosszában lerakosgatunk 6 db. babapiskótát. Megkenjük sárgabaracklekvárral. Ráöntjük a még forró, fele almakrémet. Következő sor: 9 db babapiskóta, lekvár, maradék almakrém. Befedjük 9 db babapiskótával. Kicsit lenyomkodjuk. A folpackot mindenhol szorosan ráhajtjuk, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Ha teljesen megdermedt, kibontogatjuk a folpackból, és egy hosszúkás tálat rátéve, gyors mozdulattal átfordítjuk.
  6. 1 dl tejszínt keményre felverünk, lekenjük a sütit, kevés fahéjjal és csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét. A süti sokkal finomabb, ha így elkészítve, már feldíszítve 1 éjszakát a hűtőben tölt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p

"Andi konyhája" oldalán olvastam régebben a receptet. Nekem megtetszett az egyszerűsége. Megváltoztattam a formáját, ízében is alakítottam rajta, a mi szájízünknek megfelelően. Itthon mindenkinek ízlett, látványos, gyors, könnyű édesség.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek