Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almakrémes őzgerinc sütés nélkül

Almakrémes őzgerinc sütés nélkül
Almakrémes őzgerinc sütés nélkül
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Andi konyhája" oldalán olvastam régebben a receptet. Nekem megtetszett az egyszerűsége. Megváltoztattam a formáját, ízében is alakítottam rajta, a mi szájízünknek megfelelően. Itthon mindenkinek ízlett, látványos, gyors, könnyű édesség.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha nem szeretjük a hulalát, elkészíthetjük a kedvenc tejszínünkből is, akkor viszont ne felejtsünk el habfixálót adni hozzá, hogy  a későbbiekben is legyen tartása a habnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Őzgerincformát béleljük ki folpackkal úgy, hogy mindenhol bőven lelógjon.
  2. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, átöblítjük. A reszelő legnagyobb lyukán lereszeljük egy lábasba. Hozzáöntünk 2 dl vizet, és puhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromlét, fahéjat. (Kóstolgassuk, és ízlés szerint adagoljuk a cukrot, fahéjat.)
  3. Ha puha már az alma, a maradék 2.5 dl. vízben elkeverjük a pudingporokat, és hozzáöntjük az almához. Sűrűre főzzük.
  4. A kibélelt őzgerincformába hosszában lerakosgatunk 6 db. babapiskótát. Megkenjük sárgabaracklekvárral. Ráöntjük a még forró, fele almakrémet. Következő sor: 9 db babapiskóta, lekvár, maradék almakrém. Befedjük 9 db babapiskótával. Kicsit lenyomkodjuk. A folpackot mindenhol szorosan ráhajtjuk, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Ha teljesen megdermedt, kibontogatjuk a folpackból, és egy hosszúkás tálat rátéve, gyors mozdulattal átfordítjuk.
  6. 1 dl tejszínt keményre felverünk, lekenjük a sütit, kevés fahéjjal és csokiforgáccsal megszórjuk a tetejét. A süti sokkal finomabb, ha így elkészítve, már feldíszítve 1 éjszakát a hűtőben tölt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 077
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás süti, almás krémes süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csibella
Csibella Thu, 2018-10-04 19:54

Ez egy használható, jól leírt recept! Végre, mert sajna nem minden recept jó ezen az oldalon. De EZ ISTENI!!!!! ÍGY, AHOGY MEG VAN ÍRVA! :)

saltyka
saltyka Mon, 2015-01-26 21:19

Szia!
A hétvégén szeretném elkészíteni ezt a sütit. A kérdésem az lenne, hogy a babapiskótát nem kell semmibe beáztatni? Nem lesz száraz?
Köszi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2015-01-28 18:15

Szia,
nem, nem kell beáztatni. Az almás krém felpuhítja. Azt tanácsolom, hagyd egy éjszakát a hűtőben alaposan becsomagolva. Másnap díszítsd a habbal. Sokkal finomabb lesz:) Remélem megírod a végeredényt:) Sok sikert! Üdv: Gabi

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Tue, 2014-11-18 13:25

Kedves Gabys!
Megcsináltam, a recepted szerint, nagyon ízlett a társaságnak, köszönöm.

-Az én "őzgerincem" (27x10x5cm-es) , -ehhez, a fele töltelék is, bőven sok volt, -ezt gondolhattam volna, -eleve fél kg alma + 2 puding...
-A lényeg, szerintem, ennyi töltelékhez, minimum, két ekkora "őzgerinc" kell, -vagy ha nincs, -mint én is, -gyorsan elő, egy keskeny magas műanyagdobozt, folpackkal bélelve, -és ha van még babapiskóta, ugyanígy abba is...

-Bocs., nekem így alakult, -de mint írtam, nagyon finom lett, köszönöm!

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2014-11-18 13:38

Kedves Zsuzsa!
Nagyon örülök, hogy ízlett a társaságnak - remélem Neked is - én köszönöm, hogy írtál nekem!:) Az én őzgerincem ebben az esetben 33x11x6 cm. volt. Az utolsó réteg babapiskóta már az enyémen is túlemelkedett, de a folpack megtartotta mikor becsomagoltam. Nagyon ügyes voltál a probléma megoldásában, (és tipp adásban) hiába na, a nők probléma megoldóképessége utánozhatatlan:) Köszi még 1x:) Gabi

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2014-11-19 11:22

Kedves Gabys!
-Jó receptből, könnyű "ötletelni"!!!
-pl.:- kapcsos tortaformába: -az oldalát, "álló",- belső oldalukon híg lekvárral előre megkent, "babapiskóta-kerítéssel" körülvett, -mutatós, és nagyon finom tortát, is! -lehetne ebből csinálni pl. -stb-stb...
-amúgy, jó néhány recepted "el van téve", amiket meg fogok csinálni: pl. tortaalap, túró rudi, csokihabos, stb...

-még egyszer köszönet a fenti receptért, -amit sikerrel "próbáltam ki", -(finomakat sütő kolléganőkön!)...

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2014-11-19 21:05

Kedves Zsuzsa:)
nos, az ilyen kreatív hozzászólások miatt érzem úgy, hogy érdemes volt néhány receptemet megosztanom. Az ötleted nagyon jó, elnyerte a tetszésemet. Remélem a többi receptem is sikeres lesz. A csokihabos a hétvégén volt terítéken nálunk is (szerintem másnap-harmadnap a legjobb) a túró rudis tortám (is) nagy kedvenc itthon. Örülök, ha találsz nálam ízlésednek esetleg érdeklődésednek megfelelő receptet. Bízom a sikerben:)

picurka19
Husi / picurka19 Thu, 2014-10-09 17:31

Kedves Gabys!
Most készültem el vele, már az illata is nagyon finom! :)) Nem tudom, hogy bírom majd ki azt a 3 órát, ameddig a hűtőben csücsül. :))) Mivel nincs itthon Hulalám, így anélkül készítem, remélem, így is tökéletes lesz! :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-10-09 18:29

Kedves Picurka!
Örülök, hogy elkészítetted:) A Hulala nem annyira fontos, kicsit habosabb lesz, meg aztán ápol-és eltakar:) De ha leszórod fahéjjal+csokforgáccsal szerintem úgy is finom lesz. Én is úgy gondolom, hogy mindig rémes a várakozás a kóstolásig:))) Bízom benne, hogy az első falatok után is elégedett leszel!:) Kellemes estét! Gabi
(Most éppen Sacher tortát csináltam, ül a hütőben és jön a várni, várni és csak várni.......borzasztó:D)

371
babapiskóta 24 db
alma 50 dkg
víz 4.5 dl
cukor 4 púpozott ek
fahéj 2 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 6 ek
növényi habtejszín 1 dl
csokoládéforgács 2 ek