r
Nosalty Logó

Húsvéti csibék tojásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Húsvéti csibék tojásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 447 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1344 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 239 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1010 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 447 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3955.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    1798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    958 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    1071 mg
  • Retinol - A vitamin:
    653 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3030 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 1344 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, és meghámozzuk.
  2. A tojások aljából levágunk egy szeletet, hogy talpra is állíthassuk őket, ha akarjuk.
  3. Egy hegyes késsel cakkosan bevágjuk a fehérjét, és óvatosan kivesszük a sárgáját.
  4. A tojások sárgáját összekeverjük a majonézzel, a reszelt sajttal, a mustárral, és sózzuk, borsozzuk.
  5. Púposan visszatöltjük a fehérjébe, és rátesszük a "kalapokat".
  6. Borsból alakítjuk ki a szemeket.
  7. A sárgarépából vékony szeletet vágunk, majd kicsi háromszögeket, ez lesz a csibe csőre.
  • Receptkönyvben: 623
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 69717
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Ajánló

Húsvétra, hidegtálakra ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti csibék tojásban
Gubigabi 20 recept

Nagyon megtetszettek ezek a mókás kis csibék a svájci MENÚ c. újság egyik régi számában (1998/3.), és nem bírtam kivárni a húsvétot az elkészítésükkel. Nagyon egyszerű és mutatós. Méltó dísze lehet a húsvéti hidegtálaknak. Ajánlatos dupla adagot készíteni belőlük, mert már én is csak akkor látom őket újra, ha húsvétra elkészítem. Ugyanis pillanatok alatt eltüntettük a kis drágákat. A főpróbán már túl vagyok. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.