r
Nosalty Logó

Leopárd kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Leopárd kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 632 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4671.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    2911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 2527 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a meleg tejben felfuttatjuk kb. 8 perc alatt az élesztőt a porcukorral.
  2. Összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáöntjük az élesztős tejet, és bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk a vajat is. Mikor a tészta már nem ragad a kezünkre és sima a felülete, levágjuk nagyjából a felét, majd ezt a fél részt is félbevágjuk. Az egyik negyedbe beledagasztunk még 1-2 evőkanál tej segítségével 1 púpozott evőkanál kakaóport, a másik negyedbe pedig 2 kanál tejjel 3 kanál kakaóport.
  3. A tésztákat kis tálakba rakjuk, letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Mikor megkeltek a bucik, mindhármat 6 részre vágjuk, és kis gombócokat formázunk belőlük.
  4. A legsötétebb 6 gombócot hengerekké formázzuk. A világosbarnákat kissé kinyújtjuk, és lazán beletekerjük a sötét hengereket, de nem szükséges, hogy teljesen körbeérje a hengert.
  5. A világos részeket szintén hosszúkásra nyújtjuk, és beletekerjük az előzőleg készített világosbarna tésztába tekert sötét hengert, itt viszont összecsípjük a tészta szélét, hogy egy teljes, világos hengert kapjunk.
  6. Ezeket kissé megnyújtjuk, hogy végigérjenek a formában, majd a 3 hengert hosszában a formába fektetjük. Erre jön még 2, majd zárásként, középre még egy henger.
  7. Meleg helyen, letakarva kelesztjük 30 percig.
  8. A tojást lazán felverjük, és megkenjük vele a kalács tetejét, majd 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük a kalácsot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 673
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leopárd kalács
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!