Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fonott kalács Helga konyhájából

Fonott kalács Helga konyhájából
Fonott kalács Helga konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiamtól kapott erdélyi szakácskönyvemből származik a recept.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a cukrot, felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleöntjük az élesztőt, tojásokat, sót, és összekeverjük, a végén hozzáadjuk az olvasztott vajat, és megdagasztjuk a tésztát.
  3. Kelni hagyjuk, míg duplájára nem nő.
  4. Lisztezett deszkán hat egyforma rudat formázunk, és összefonva két kalácsot készítünk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőformákba helyezzük, tetejét megkenjük felvert tojással, fél órát még kelesztjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 112
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

foszlós fonott kalács, foszlós kalács, foszlós tejes kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

334
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
tojás 1 db
cukor 2 ek
1 csipet
vaj 5 dkg
tojás 1 db