r
Nosalty Logó

Kalács falun

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kalács falun
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 822 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 822 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    291.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5118.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    1957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    775 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1055 micro
Összesen 6571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sót összekeverve átszitáljuk.
  2. Az édesítő tablettát összetörjük, az élesztővel, 2 dl tejjel felfuttatjuk.
  3. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, 4 db tojássárgáját, olajat 15 dkg vajjal, 3 dl maradék tejjel alaposan kézzel kikeverjük. Amíg nem ragad a kezünkre és fényes lesz. 40 percet kelesztjük, tiszta konyharuhával letakarva, melegben. Ha olyan a sütőnk, 35 fokon melegítő beállítással kelesztjük!
  4. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkára kiöntjük. 3 db egyforma cipóra osztjuk, amiket hosszában megsodorunk. A tepsi méretének megfelelő copfot fonunk a 3 db tésztából. Még pihentetjük 20 percet. A tésztát megkenjük a felvert tojással.
  5. A pihentetés után, a sütő hőmérsékletét 180 fokra átállítjuk. 50-55 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2655
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Ajánló

Aki nem szereti édesen, tehet kevesebb cukrot, de ez a mennyiség sem túlzottan édes! Ízlés szerint lehet több is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bolti kalácsnál jobb, szeretjük reggelente lekvárral, vajjal, szendvicsnek is finom. Önmagában tejjel is komplett reggeli! :) A kemencés kalácshoz hasonló lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!