r
Nosalty Logó

Húsvét egy tekercsben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jonas konyhája
Húsvét egy tekercsben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 362 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2885 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    946.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 362 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.9 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7571.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1390 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    4837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    754 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    854 micro
Összesen 2885 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 249 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feldaraboljuk a keményre főtt tojásokat és a hagymát. Adjuk hozzá a 80 g reszelt sajtot, a tejfölt és a majonézes tormát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük egy villával.
  2. Nyújtsuk ki leveles tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd terítsük be a szeletelt füstölt-főtt tarjával és a tojáskrémmel.
  3. Tekerjük fel a tésztát. Csomagoljuk folpackba, és helyezzük be 1 órára a mélyhűtőbe, hogy könnyebben fel tudjuk szeletelni.
  4. Amikor már megfelelő a tészta állaga, egy éles késsel szeleteljük fel 1 cm-es szeletekre. Helyezzük egy margarinnal kikent tepsire legalább 1,5 cm távolságra egymástól, mert egy kicsit megdagadnak sütés közben.
  5. Szórjuk meg a tétjét a reszelt sajt másik felével, és tegyük 200 fokra melegített sütőbe 25 percre, légkeveréssel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25220
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvét egy tekercsben
Jonas konyhája 13 recept

Láttam a húsvéti receptversenyt, és az is, hogy csak kevesen indultak a sós süteménnyel. Gondoltam, alkotok egyet, amiben benne vannak a húsvét tradicionális ízei. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mindenképp elkészítem, nagyon jó receptnek t?nik! :)

kiki117

Nagyon-nagyon finom lett! Én a tarját felkockáztam és kicsit megsütöttem, úgy osztattam el a tésztán.Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.