r
Nosalty Logó

Húsos-zöldséges tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos-zöldséges tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Összesen 8362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2429.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 1397 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    283.5 g

Zsír

  • Összesen
    241.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14574.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    3058 mg
  • Nátrium
    8583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1247 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    2899.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1236 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    745 micro
  • β-karotin
    4879 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    5189 micro
Összesen 8362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Elkészítés

Tészta készítés

  1. A tejet kézmelegre melegítjük, beletesszük az élesztőt, és felfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt.
  2. Közben összekeverjük a lisztet, az olajat, a sót, a 2 tojást. Alaposan kidolgozzuk, míg a tészta sima nem lesz, majd langyos helyen hagyjuk 15-20 percig kelni.
  3. Elosztjuk 6 cipóra a tésztát, majd egyesével kisodorjuk őket egy nagy kígyóvá, ujjnyi vastagságúra.

Hús készítés

  1. A csirkemell filét vízszintesen félbevágjuk, majd ujjnyi vastagra csíkozzuk, és 4-5 centis darabokat vágunk belőlük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a csirkemellet. Megszórjuk görög fűszerkeverékkel, majd a csirke saját levében 10-15 percig pároljuk.

Zöldség készítés

  1. A paradicsomot kicsumázzuk, felkockázzuk. Így járunk el a paprikánál is. Az uborka végeit levágjuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk a meghámozott uborkát is. A hagymát megpucoljuk, majd félkarikára vágjuk őket. Egy nagy tálba rakjuk az összes zöldséget, és egy kissé lesózzuk.
  2. Egy nagy (500 ml-es) joghurtba beleöntjük a salátaöntet port, jól kikeverjük, majd ráborítjuk a zöldségre, jól átkeverjük.
  3. Ha készen vagyunk, berakhatjuk a hűtőbe, legközelebb csak tálaláskor fog kelleni.

Összeállítás, tálalás

  1. Papírból tölcséreket formázunk, majd betekerjük alufóliával.
  2. A kisodort tésztát a tölcsér aljától kezdve elkezdjük feltekerni.
  3. Sütőpapírra helyezzük a tölcséreket. (Ha nagyon össze akarna roskadni, nyugodtan tele lehet tömni még alufóliával.) Egy kisebb tálba leütünk egy egész tojást, és elkeverjük 1 evőkanál tejjel. Ezzel a tojásos tejjel kenjük meg a tészták tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 160-180 fokon, míg a tészták teteje aranybarna nem lesz.
  5. Kihúzzuk a tölcséreket a tésztából. Nem kell megijedni, nem fog olyan egyszerűen kijönni, kicsit meg kell mozgatni, úgy előbb kijön.
  6. A tészta aljába először rakjunk egy pár szem húst, majd a bekevert zöldségkeveréket, majd megint húst, megint zöldséget, és a legtetejére hús kerüljön.
  7. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2562
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Ajánló

Ajánlott a tésztákat szilikonos sütőpapírra tenni, mert azon nem fog leragadni, vagy ha nincs otthon olyan, akkor a tészták alját ajánlott egy kis olajjal megkenni. Én tzatziki öntetet használtam, de persze másféle is teljesen jó, ki mit szeret.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem a görög húsos ételeket, gondoltam, ez se rossz, egy próbát megér. Hát nekem legalábbis nagyon bejött.

Hozzávalók

Tészta készítés

Hús készítés

Zöldség készítés

Összeállítás, tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek