Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-zöldséges tekercs

Húsos-zöldséges tekercs
Húsos-zöldséges tekercs
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a görög húsos ételeket, gondoltam, ez se rossz, egy próbát megér. Hát nekem legalábbis nagyon bejött.

hozzávalók / 6 adag

tésztához

zöldséghez

ajánlat

Ajánlott a tésztákat szilikonos sütőpapírra tenni, mert azon nem fog leragadni, vagy ha nincs otthon olyan, akkor a tészták alját ajánlott egy kis olajjal megkenni.
Én tzatziki öntetet használtam, de persze másféle is teljesen jó, ki mit szeret.
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítés

  1. A tejet kézmelegre melegítjük, beletesszük az élesztőt, és felfuttatjuk kb. 5-10 perc alatt.
  2. Közben összekeverjük a lisztet, az olajat, a sót, a 2 tojást. Alaposan kidolgozzuk, míg a tészta sima nem lesz, majd langyos helyen hagyjuk 15-20 percig kelni.
  3. Elosztjuk 6 cipóra a tésztát, majd egyesével kisodorjuk őket egy nagy kígyóvá, ujjnyi vastagságúra.

Hús készítés

  1. A csirkemell filét vízszintesen félbevágjuk, majd ujjnyi vastagra csíkozzuk, és 4-5 centis darabokat vágunk belőlük.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beletesszük a csirkemellet. Megszórjuk görög fűszerkeverékkel, majd a csirke saját levében 10-15 percig pároljuk.

Zöldség készítés

  1. A paradicsomot kicsumázzuk, felkockázzuk. Így járunk el a paprikánál is. Az uborka végeit levágjuk, meghámozzuk, majd felkockázzuk a meghámozott uborkát is. A hagymát megpucoljuk, majd félkarikára vágjuk őket. Egy nagy tálba rakjuk az összes zöldséget, és egy kissé lesózzuk.
  2. Egy nagy (500 ml-es) joghurtba beleöntjük a salátaöntet port, jól kikeverjük, majd ráborítjuk a zöldségre, jól átkeverjük.
  3. Ha készen vagyunk, berakhatjuk a hűtőbe, legközelebb csak tálaláskor fog kelleni.

Összeállítás, tálalás

  1. Papírból tölcséreket formázunk, majd betekerjük alufóliával.
  2. A kisodort tésztát a tölcsér aljától kezdve elkezdjük feltekerni.
  3. Sütőpapírra helyezzük a tölcséreket. (Ha nagyon össze akarna roskadni, nyugodtan tele lehet tömni még alufóliával.) Egy kisebb tálba leütünk egy egész tojást, és elkeverjük 1 evőkanál tejjel. Ezzel a tojásos tejjel kenjük meg a tészták tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 160-180 fokon, míg a tészták teteje aranybarna nem lesz.
  5. Kihúzzuk a tölcséreket a tésztából. Nem kell megijedni, nem fog olyan egyszerűen kijönni, kicsit meg kell mozgatni, úgy előbb kijön.
  6. A tészta aljába először rakjunk egy pár szem húst, majd a bekevert zöldségkeveréket, majd megint húst, megint zöldséget, és a legtetejére hús kerüljön.
  7. Tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 50x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Athloner

Mióta szakács: 2015.02.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsos-zöldséges tésztatölcsér, görög húsos tölcsér, salátás-csirkehúsos kelt sós tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1396
tej 2.5 dl
instant élesztő 2 tasak (7 gr)
kenyérliszt BL80 150 dkg
napraforgó olaj 6 ek
2.5 teáskanál
tojás 3 db
víz 2.5 dl
cukor 1.25 dkg
csirkemell filé 150 g
napraforgó olaj 2 ek
görög fűszerkeverék 3 teáskanál
paradicsom 6 közepes db
paprika 5 közepes db
uborka 35 dkg
lila hagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
joghurt 500 g
joghurtos salátaöntet 500 ml
jégsaláta 1 közepes fej