r
Nosalty Logó

Húsgombóc paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsgombóc paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 547 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 2189 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Összesen 162 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 547 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3899.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    1846 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    903.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 2189 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3341 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A rizst félig megfőzzük ételízesítős vízben. Leszűrjük, és kihűtjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket és a tojást, jó alaposan összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat forrásban lévő vízben megfőzzük. Hogy igazán finom legyen a végeredmény, a vízbe szoktam tenni egy-két kanál fagyasztott lecsót.
  3. A paradicsommártáshoz elkészítjük a rántást, felengedjük a paradicsomlével, s a kívánt sűrűségig higítjuk vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral, petrezselyemzölddel és a fél fej vöröshagymával. Miután megfőtt, a hagymát eldobhatjuk belőle.
  4. Miután megfőtt a húsgombócunk, paradicsomszósszal és egy kanál tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15910
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gyerekek kedvence.

Hozzászólások (1)

poloskeir

Kedves Móni, köszönöm a receptet, nagyon finom lett a húsgombóc!! :)

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.