Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc paradicsommártásban

Húsgombóc paradicsommártásban
Húsgombóc paradicsommártásban
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek kedvence.

hozzávalók / 4 adag

A húsgombóchoz

A paradicsommártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük ételízesítős vízben. Leszűrjük, és kihűtjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a fűszereket és a tojást, jó alaposan összegyúrjuk, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat forrásban lévő vízben megfőzzük. Hogy igazán finom legyen a végeredmény, a vízbe szoktam tenni egy-két kanál fagyasztott lecsót.
  3. A paradicsommártáshoz elkészítjük a rántást, felengedjük a paradicsomlével, s a kívánt sűrűségig higítjuk vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral, petrezselyemzölddel és a fél fej vöröshagymával. Miután megfőtt, a hagymát eldobhatjuk belőle.
  4. Miután megfőtt a húsgombócunk, paradicsomszósszal és egy kanál tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 594
elküldve: 3
receptkönyvben: 134
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, paradicsom mártásos húsgombóc, paradicsomos húsgolyók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poloskeir
poloskeir Tue, 2012-10-30 20:43

Kedves Móni, köszönöm a receptet, nagyon finom lett a húsgombóc!! :)

547
darált sertéshús 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
tojás 1 db
rizs 15 dkg
fűszerpaprika 1 kk
0.5 tk
ételízesítő 0.5 teáskanál
bors 1 késhegynyi
őrölt fűszerkömény 1 késhegynyi
paradicsomlé 5 dl
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
3 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
vöröshagyma 0.5 kis fej