r
Nosalty Logó

Holland cupcake

NS
Holland cupcake
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

699
Kalória
7.3g
Fehérje
100.7g
Szénhidrát
30.2g
Zsír
18.9g
Víz
51.5g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
62.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    604.3 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    113.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1010 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 4194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Keverjük össze a sót, a sütőport és a lisztet.
  2. A hozzávalókban írt sorrendben adjuk hozzá a többi alapanyagot. Előmelegített sütőben (muffin papírformában) megsütjük őket.
  3. A krémhez verjük fel a margarint a cukorral és az aromával. Mikor már majdnem kész, adjuk hozzá a forró vizet. Ételfestékkel színezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A holland királynő április 30-án ünnepli a szülinapját. Mivel a királyi család hivatalos színe a narancssárga, így az egész ország narancssárgába öltözve ünnepel, bulizik. A szín kiterjedt a gasztronómiára is, és egész áprilisban "narancssárga finomságok" árasztják el a boltokat. Én narancssárga cupcake-kel készültem a neves napra.

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek