Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás-puncsos muffin

Céklás-puncsos muffin
Céklás-puncsos muffin
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nagyon vidám sütit akartam sütni, főleg a cékla színe, ami eszméletlen gyönyörű... De sajna csak sütés előtt magenta színű a massza.... Sütve rikító narancs! De így is elég vidám és figyelemfelkeltő ételfesték nélkül.:-)

Egyébként a cékla ízét nem érezni rajta, csupán a színe, ami miatt kipróbáltam.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjában megfőtt céklát kihűtjük, megtisztítjuk, és összeturmixoljuk. A mazsolát megmossuk, és a rumba beáztatjuk.
  2. A tojások fehérjét fele cukorral kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a céklát és a rumba áztatott mazsolát is hozzáadjuk, végül óvatosan a tojáshabot is belekeverjük.
  3. Muffinpapírba vagy formába töltjük körülbelül a formák háromnegyedéig (nekem a normál méretű muffin formából 18 db lett).
  4. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

céklás muffin, rikító muffin, rumos színes muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

370
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
cukor 25 dkg
cékla 20 dkg
tej 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
rumaroma 10 ml
rum 0.5 dl
mazsola 5 dkg
sütőpor 1 csomag