Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes paleo kenyér-szezámlisztből

Gluténmentes paleo kenyér-szezámlisztből
Gluténmentes paleo kenyér-szezámlisztből
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mondhatnám, hogy kenyérformában sütött sós piskóta, a férjem ezt mondta rá. A kisfiam lisztérzékeny, ezért próbálkozom néha paleo receptekkel, mivel ők nem használnak búzát. Puha, kellemes tapintású kenyér lett. Nekem tojás szagú volt, én azt nem szeretem, de a kisfiam szépen elfogyasztotta (pl. mogyorókrémmel).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki lisztérzékeny, azt tudja, milyen nehéz olyan kenyeret készíteni, ami másnap is puha és nem valami ehetetlen gumis szörnyűség. Ez a kenyér ilyen szempontból tökéletes, nem lett rossz az állaga másnap sem. A szezámlisztet én a "Doktor Natúra" rendezvényén vettem, nekik új termékük, de biztosan lehet kapni bio boltokban. 
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük a sóval.
  2. Óvatosan belekeverjük a tojássárgáját.
  3. Beletesszük a különböző liszteket, összekeverve. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
  4. Sütőben egy kis méretű kenyérformában megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 10X20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 40 280
elküldve: 29
receptkönyvben: 353
elkészítve: 8/18
Facebookon megjelent: -

szakács

margaretta

Mióta szakács: 2011.06.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
fogyókúra: paleolit fogyókúra

egyéb elnevezések

paleolit kenyér gluténmentesen, szezámlisztes paleo kenyér, gluténmentes paleolit kenyér

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anett813
Anett813 Thu, 2013-01-10 20:29

Köszönöm. Nagyon jól sikerült. Tegnap sütöttem , de ma is finom volt. Ez eddig az egyetlen jó a receptek közül amit kipróbáltam. Nagyon örülök neki.

KisSziget
KisSziget / KisSziget Sat, 2012-09-29 20:32

Én ma csináltam ehhez hasonló kenyérkét, kissé más arányokkal. 1 tojás habját vertem fel sóval, ehhez kevertem a sárgáját. Majd 2 ek kukoricalisztet, 2 ek őrölt lenmagot, 1 ek őrölt szezámmagot és 1 ek őrölt mákot kevertem el 1 tk szódabikarbónával, és 1 dl vízzel. Ezt óvatosan a tojáshabhoz forgattam, majd formába tettem, és fél órán át sütöttem 180 fokon. Nem melegítettem elő a sütőt sem. Szerintem nagyon finom, kenyérszerű lett az állaga, bár a magok miatt persze sokkal nehezebb étel. Legközelebb több kukoricaliszttel, és csak lenmaggal fogom csinálni.
Köszönöm a receptet!

slala
slala / slala Sat, 2013-11-23 23:18

Elnézést a késői válaszért, de csak most olvastam a hozzászólást. Ha több kukoricaliszt kerül a kenyérbe, természetesen sokkal édesebb lehet a kenyér íze. Ekkor azonban egyre távolabb kerülünk a Paleo étrendtől. Ha a szénhidrát bevitel nem gond akkor nem érdemes ezen a vonalon folytatni a sütögetést, mert a sok drága alapanyagot elrontjuk a kukoricával.

samu49
samu49 Wed, 2012-08-22 18:16

Próbálgatom a paleo kenyerek titkát megfejteni.Mennyi az egy csipet szódabikarbóna??Többfajta kenyeret kipróbáltam,de a megadott ideig való sütéskor az alja még eléggé nedves +10 perc kell még ,teteje remek.Nem hasonlít "PL:rozskenyér" állagára,morzsalékos maradt és nem nagyon emelkedik meg.Íze ellenben jó!!Mi lehet a probléma??A választ megköszönöm.

margaretta
margaretta / margaretta Thu, 2012-08-23 05:15

Sajnos elég régen készítettem, és azóta egyszer sem, ezért sajnos már nem emlékszem, hogy mennyi volt a csipet szódabikarbóna. Szerintem sütő kérdése is, azok nagyon különbözőek lehetnek. Szerintem a normál kenyér állagára ezek nem hasonlítanak, inkább a piskóta állagára, de az biztos, hogy nem volt különösebben morzsalékos és átsült mindenhol. Szerintem nézz körül a neten, sok-sok paleo kenyérrecept van. Megvallom, hogy nekem nem jönnek be. A fentit azért próbáltam ki, mert a kisfiam gluténérzékeny, gondoltam, hátha egy alternatíva lesz.

bmbe
Bejja / bmbe Wed, 2012-02-22 20:27

Nekem ebből a mennyiségből egy tenyérnyi lett csak, megsütve sem jött fel, mint a piskóta.
De nem adom fel!

margaretta
margaretta / margaretta Fri, 2011-07-22 13:51

Más paleo kenyérreceptet nem próbáltam én sem, nekem ez tojásízű volt, de ha ez nem zavar, akkor igazából ehető. Pocak Pannának vannak jó paleo receptjei.

kenyereserika
kenyereserika Fri, 2011-07-15 19:24

Már régen keresek,paleo kenyér receptet,/ami ehető is/.Ki fogom próbálni a tiédet.

Helgus
Helgus Thu, 2011-07-21 19:33

Keresd a barnás rozs kenyeret a neten. Az tényleg nagyon finom. Én tegnap sütöttem meg és ma is isteni.

122
tojás 3 db
szódabikarbóna 1 csipet
szezámliszt 3 ek
tökmagliszt 1 ek
lenmag 1 ek