Szalonkifli
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
15g tejföl29 kcal
A töltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
175g tejföl347 kcal
A töltelékhez
-
300g dió1962 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
27.3g finomliszt99 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
21.8g vaj157 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
A töltelékhez
-
16.4g dió107 kcal
-
8.7g tojásfehérje5 kcal
-
10.9g porcukor42 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 135.2 g
Zsír
-
Összesen 580.4 g
-
Telített zsírsav 246 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 160 g
-
Koleszterin 1831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4287.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 766 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 632 mg
-
Foszfor 2144 mg
-
Nátrium 421 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 646 g
-
Cukor 227 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 451.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3261 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 937 mg
-
Retinol - A vitamin: 3193 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 783 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1000 micro
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
4 db tojássárgája
-
40 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 ek cukor
-
175 g tejföl
A töltelékhez
-
30 dkg dió
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit a 10 dkg vaj kivételével összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. (Amilyen nagy téglalapot csak tudunk belőle nyújtani.)
- 10 dkg lágy vajjal megkenjük, majd szorosan felgöngyöljük. Zárható edényben vagy fóliában 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
- Másnap 8 egyenlő részre vágjuk a tésztarudat. Egyenként kinyújtjuk a darabokat nagyon vékonyra, addig a többi tészta a hűtőben várakozzon. Háromszögeket vágunk a vékony tésztából, megtöltjük a habos töltelékkel, és kifliket formázunk belőlük. A sütő legnagyobb fokozatán 7-9 perc alatt megsütjük őket.
- Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a sütiket.
A töltelékhez
- A darált dióhoz keverjük a reszelt citromhéjat.
- A 4 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáverjük a 20 dkg porcukrot is.
- A kemény habba nagyon óvatosan belekeverjük a darált diót.
- Ezt a tölteléket felhasználásig mindig tartsuk hideg helyen, mert különben a hab könnyen összeesik.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 33937
- Feltöltés dátuma: 2013. december 28.
Ajánló
Az ilyen tésztákat mindig forró sütőben süssük, hogy könnyű és leveles tésztát kapjunk végeredményként!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nemrég kaptam ezt a receptet az egyik kolléganőmtől, és azóta már sokszor elkészítettem a család nagy örömére a gyors, házi leveles tésztából készült kis kifliket. Most annyit változtattam az eredeti recepten, hogy a kiflik felét mákos töltelékkel készítettem, vagyis 15 dkg darált diót és 15 dkg darált mákot kevertem a hab egyik és másik felébe. (A változatosság gyönyörködtet!) Szeretem az olyan süteményeket, amikhez este "összedobjuk" a tésztát, másnap pedig csak sütni kell. Ez pont ilyen! A 8 perc természetesen tepsinként értendő sütési időt jelent. Jó az is, ha van segítségünk a porcukorba való forgatáshoz, mert addig is nyugodtan töltögethetjük a következő adag kiflicskéket.