Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonkifli

Szalonkifli
Szalonkifli
68 perc / előkészület: 60 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég kaptam ezt a receptet az egyik kolléganőmtől, és azóta már sokszor elkészítettem a család nagy örömére a gyors, házi leveles tésztából készült kis kifliket. Most annyit változtattam az eredeti recepten, hogy a kiflik felét mákos töltelékkel készítettem, vagyis 15 dkg darált diót és 15 dkg darált mákot kevertem a hab egyik és másik felébe. (A változatosság gyönyörködtet!) Szeretem az olyan süteményeket, amikhez este "összedobjuk" a tésztát, másnap pedig csak sütni kell. Ez pont ilyen! A 8 perc természetesen tepsinként értendő sütési időt jelent. Jó az is, ha van segítségünk a porcukorba való forgatáshoz, mert addig is nyugodtan töltögethetjük a következő adag kiflicskéket.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Az ilyen tésztákat mindig forró sütőben süssük, hogy könnyű és leveles tésztát kapjunk végeredményként!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a 10 dkg vaj kivételével összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. (Amilyen nagy téglalapot csak tudunk belőle nyújtani.)
  2. 10 dkg lágy vajjal megkenjük, majd szorosan felgöngyöljük. Zárható edényben vagy fóliában 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap 8 egyenlő részre vágjuk a tésztarudat. Egyenként kinyújtjuk a darabokat nagyon vékonyra, addig a többi tészta a hűtőben várakozzon. Háromszögeket vágunk a vékony tésztából, megtöltjük a habos töltelékkel, és kifliket formázunk belőlük. A sütő legnagyobb fokozatán 7-9 perc alatt megsütjük őket.
  4. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk a sütiket.

A töltelékhez

  1. A darált dióhoz keverjük a reszelt citromhéjat.
  2. A 4 tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáverjük a 20 dkg porcukrot is.
  3. A kemény habba nagyon óvatosan belekeverjük a darált diót.
  4. Ezt a tölteléket felhasználásig mindig tartsuk hideg helyen, mert különben a hab könnyen összeesik.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 15 986
elküldve: 4
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hókifli, vaníliás kifli, diós kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

679
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 4 db
vaj 40 dkg
1 csipet
cukor 1 ek
tejföl 175 g
dió 30 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert