Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli Timike konyhájából

Hókifli Timike konyhájából
Hókifli Timike konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept az én nagymamámé volt és az én kedvencem a mai napig. A tésztája hihetetlenül omlós, egyrészt a zsír miatt, másrészt a hosszú pihentetés miatt. Ez a két dolog a lelke ennek a tésztának. Nagyon sokáig puha maradhat, ha eldugjuk a család elől. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tejet és a zsírt.
  2. A tésztát jól összegyúrjuk, hogy szép sima felülete legyen. Kb.10-15 perc alatt.
  3. A legfontosabb lépés: egy éjszakán át pihentetjük!
  4. Másnap kinyújtjuk, megtöltjük ízlésünk szerinti töltelékkel, feltekerjük kis kifliknek.
  5. Sütés: 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük, szép világosra.
  6. Még forrón vaníliás cukorral elkevert cukor, vagy porcukor keverékébe forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 15 459
elküldve: 10
receptkönyvben: 245
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike85

Mióta szakács: 2012.06.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat Karácsonyi Receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mami hókiflije, lekváros hókifli, mákos hókifli, diós hókifli

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.tina
v.tina Thu, 2014-12-18 11:28

Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, aki már elkészítette, hogy kb. mennyi súlyra az a 25 ek zsír?
Köszi

Timike85
Timike85 / Timike85 Fri, 2014-12-19 15:57

Szia! Az nem ek. hanem dkg. A Nosalty újítása lehet, mert eddig dkg szerepelt. De kijavítottam.

saslika
saslika Fri, 2014-01-17 14:59

Szia Timi!Azt szeretném megtudni,hogy kb:mennyi lesz belőle?Munkahelyre vinném,nyugdíjas búcsúztatóra!Várom válaszod.Előre is köszönöm!

saslika
saslika Sat, 2014-01-18 11:09

Kedves Timike! Köszönöm a gyors válaszodat!Dupla adagot csinálok.

Timike85
Timike85 / Timike85 Sat, 2014-01-18 09:20

Kedves Saslika!
Nehéz kérdés, szerintem olyan 50-60 kifli lesz. Szerintem dupla adagot kéne csinálnod a munkahelyedre.

schatzy3000
schatzy3000 Mon, 2014-01-13 11:09

Szia, a töltelékkel kapcsolatban: a mákot és a diót hogy teszed bele? nem áztatod meg tejben előtte, hogy legyen kenhetőbb? hogy tudod így belecsavarni?

Timike85
Timike85 / Timike85 Tue, 2014-01-14 10:58

Szia! Szerintem a hagyományos dió vagy máktöltelék alkalmazható a hókifliben is. Az, amit leforrázunk. Én nem csináltam még csak lekvárosat, mert mi ezt szeretjük, de sokan a diós vagy mákos változatot szeretik.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Wed, 2013-11-06 19:22

Igen-igen a hókifli zsírral tökéletes, mint ahogy a zserbó is. Én is így készítem, szintén Nagymamám receptje alapján. Ideje lenne sütni, van házi szilvalekvárom.... csak időm nincs...
Scarlett

Timike85
Timike85 / Timike85 Wed, 2013-11-06 20:31

Örülök hogy nálatok is megmaradt ezt a fantasztikus hókiflirecept! :)
Ahogy a dátumot nézem, egy éve töltöttem fel ezt a receptet. Azt hiszem megint kell csinálni egy karácsony előtti főpróbát! :)

falcsy
falcsy / falcsy Wed, 2013-05-01 20:49

Lenyűgözte a családot, köszönet érte. Nagyon szeretem ezeket a kincset érő "nagymamás"recepteket. Isten áldja Őket érte! :)

nemethjuli
nemethjuli Wed, 2012-12-19 22:11

Köszönöm szépen a gyors választ :D már kel :D holnap sütöm :D Köszi a receptet :)
Kellemes ünnepeket kívánok!

Timike85
Timike85 / Timike85 Tue, 2012-12-18 17:09

Szia! Nem kell hűtőbe tenni. Azért ne is a meleg szobában pihentesd. :) Én kint szoktam hagyni a konyhaasztalon.

Pezo
pezo / Pezo Mon, 2012-12-03 16:07

Milyen jó, hogy megnéztem a receptjeid. Azt hiszem megtaláltam a régen keresett hókifli receptjét! Szakácskönyvből egyik sem volt még az amit kerestem, mert egyikben nem volt élesztő, a másikban nem volt elég zsiradék. Kipróbálom és beszámolok róla, hogy valóban a keresett sütemény jött-e ki belőle.
Köszi a receptet.
Üdv.: pezo /Gyöngyi

Pezo
pezo / Pezo Tue, 2012-12-04 19:59

Hamarosan kiderül, karácsonyra megsütöm gesztenyével töltve.

keller teri
Mucus / keller teri Thu, 2012-11-01 09:05

Érdekes hókiflinek ez a recept, de biztos jó, mert ez egy alap tészta, amiből bármi sülhet.
A pogácsába se fontos tojás, meg sárgája se, (főleg ilyen ár mellett), viszont tejfölt nem ír a recept, és általában attól puhák a tészták.

Timike85
Timike85 / Timike85 Fri, 2012-11-02 12:53

Ebbe a tésztába se tojás, se tejföl nem kell. Puha a zsírtól és a sok pihentetéstől lesz.

almamag
almamag Thu, 2012-11-01 09:02

Szia Timike!
De jó,hogy feltetted ezt a receptet! Én is mindig pontosan így készítem. Nálunk is családi recept. Valóban elronthatatlan és hihetetlenül finom!!!
Szép napot! Üdv. Ili

annazsofi
annazsofi / annazsofi Thu, 2012-11-01 08:19

Szia Timike!Ehhez nem kell tojás?Az én pogácsa receptem kb.ilyen, de 2 tojássárgájával.Köszönöm a segítségedet!ÜdvManyika

1173
sertészsír 25 dkg
friss élesztő 2 dkg
finomliszt 50 dkg
tej 1.5 dl
cukor 2 ek
1 csipet
lekvár/ dzsem 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 3 ek