Ez a recept az én nagymamámé volt és az én kedvencem a mai napig. A tésztája hihetetlenül omlós, egyrészt a zsír miatt, másrészt a hosszú pihentetés miatt. Ez a két dolog a lelke ennek a tésztának. Nagyon sokáig puha maradhat, ha eldugjuk a család elől. :)
Hozzászólások (24)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, aki már elkészítette, hogy kb. mennyi súlyra az a 25 ek zsír?
Köszi
Szia! Az nem ek. hanem dkg. A Nosalty újítása lehet, mert eddig dkg szerepelt. De kijavítottam.
Szia Timi!Azt szeretném megtudni,hogy kb:mennyi lesz belőle?Munkahelyre vinném,nyugdíjas búcsúztatóra!Várom válaszod.Előre is köszönöm!
Kedves Timike! Köszönöm a gyors válaszodat!Dupla adagot csinálok.
Kedves Saslika!
Nehéz kérdés, szerintem olyan 50-60 kifli lesz. Szerintem dupla adagot kéne csinálnod a munkahelyedre.
Szia, a töltelékkel kapcsolatban: a mákot és a diót hogy teszed bele? nem áztatod meg tejben előtte, hogy legyen kenhetőbb? hogy tudod így belecsavarni?
Szia! Szerintem a hagyományos dió vagy máktöltelék alkalmazható a hókifliben is. Az, amit leforrázunk. Én nem csináltam még csak lekvárosat, mert mi ezt szeretjük, de sokan a diós vagy mákos változatot szeretik.
Igen-igen a hókifli zsírral tökéletes, mint ahogy a zserbó is. Én is így készítem, szintén Nagymamám receptje alapján. Ideje lenne sütni, van házi szilvalekvárom.... csak időm nincs...
Scarlett
Örülök hogy nálatok is megmaradt ezt a fantasztikus hókiflirecept! :)
Ahogy a dátumot nézem, egy éve töltöttem fel ezt a receptet. Azt hiszem megint kell csinálni egy karácsony előtti főpróbát! :)
Lenyűgözte a családot, köszönet érte. Nagyon szeretem ezeket a kincset érő "nagymamás"recepteket. Isten áldja Őket érte! :)
Nagyon örülök neki! Köszönöm!
Köszönöm szépen a gyors választ :D már kel :D holnap sütöm :D Köszi a receptet :)
Kellemes ünnepeket kívánok!
Boldog karácsonyt!
Sziasztok! Hol pihen? Hűtőben?
Szia! Nem kell hűtőbe tenni. Azért ne is a meleg szobában pihentesd. :) Én kint szoktam hagyni a konyhaasztalon.
Milyen jó, hogy megnéztem a receptjeid. Azt hiszem megtaláltam a régen keresett hókifli receptjét! Szakácskönyvből egyik sem volt még az amit kerestem, mert egyikben nem volt élesztő, a másikban nem volt elég zsiradék. Kipróbálom és beszámolok róla, hogy valóban a keresett sütemény jött-e ki belőle.
Köszi a receptet.
Üdv.: pezo /Gyöngyi
Remélem megtaláltad! :)
Hamarosan kiderül, karácsonyra megsütöm gesztenyével töltve.
Hidd el nem kell és úgy is isteni finom lesz! :)
Érdekes hókiflinek ez a recept, de biztos jó, mert ez egy alap tészta, amiből bármi sülhet.
A pogácsába se fontos tojás, meg sárgája se, (főleg ilyen ár mellett), viszont tejfölt nem ír a recept, és általában attól puhák a tészták.
Ebbe a tésztába se tojás, se tejföl nem kell. Puha a zsírtól és a sok pihentetéstől lesz.
Szia Timike!
De jó,hogy feltetted ezt a receptet! Én is mindig pontosan így készítem. Nálunk is családi recept. Valóban elronthatatlan és hihetetlenül finom!!!
Szép napot! Üdv. Ili
Örülök hogy másnál is ez a bevált recept! :)
Szia Timike!Ehhez nem kell tojás?Az én pogácsa receptem kb.ilyen, de 2 tojássárgájával.Köszönöm a segítségedet!ÜdvManyika