Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli Bettykétől

Hókifli Bettykétől
Hókifli Bettykétől
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskorom egyik szintén nagy kedvence. Nálam a karácsony elengedhetetlen kelléke.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a sót, a tejfelt és a felfutatott élesztőt.
  3. Összedolgozzuk, és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Kinyújtjuk, és kockákra várjuk.
  5. A kis kockákat lekvárral (vagy aki szereti dóval vagy mákkal) töltjük. Kis kifliket formálunk belőle.
  6. Majd aranybarnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 236
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros kifli, porcukros kifli, lekvárral töltött kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

401
sertészsír 25 dkg
élesztő 2 dkg
finomliszt 50 dkg
tejföl 1.5 dl
1 csipet
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
lekvár/ dzsem 10 dkg
porcukor 2 ek