Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliás diós kifli

Vaníliás diós kifli
Vaníliás diós kifli
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Falusi lakodalmak elmaradhatatlan száraz süteménye. Az első a sütemények közül, ami megsütésre kerül.
Ez az a sütemény, aminek csak jót tesz az idő. Minél tovább áll, annál porhanyósabb lesz.
Mégsem lesz száraz, és ha az ember elkezdi rágcsálni, nem tudja abbahagyni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kíváló vendégkínáló, érdemes mindig tartani belőle otthon.
Nagyon jó kísérője a kávénak, teának.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egybegyúrjuk, és pihentetni betesszük a hűtőszekrénybe, legjobb, ha egy egész éjszakára.
  2. Másnap a tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral.
  3. A tésztából kis csíkokat vágunk, vékonyra sodorjuk, és kis kifliket formálunk.
  4. Tepsibe rakjuk őket nem túl szorosan, mert sütés közben kicsit megnőnek, majd megsütjük.
  5. Forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 44 911
elküldve: 9
receptkönyvben: 438
elkészítve: 22/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliás-diós kifli, diós-vaníliás kifli, vaníliás kifli, diós kifli vaníliás cukorral

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alka003
alka003 / alka003 Thu, 2016-11-24 20:01

Nekem is kicsit "porlós" lett a tészta. De ekkora adag 1 nap alatt elfogy. Az igazi puha, diós kiflit keresem tovább. Köszönöm a receptet.

sipimami58
sipimami58 Fri, 2013-10-04 12:48

Én is zsírral sütöttem, de nekem sajnos nem lett jó. Olyan mintha porcukorba mártott fűrészporrudakat ennék... :( A tésztája nem állt össze rendesen, és a sütőből kivéve ugyanolyan szétporlós volt, mint a nyers tészta.

melcsinda
melcsinda Wed, 2012-11-28 16:47

Köszi szépen a receptet nagyon finom lett.Én dupla adagot sütőttem,mert édesszájú a család,és nem volt itthon margarin igy zsirral sütőttem. Dupla adaghoz 30 dkg-ot adtam.

momesz
momesz Thu, 2012-02-02 17:38

Megcsináltam és nagyon finom lett!! Köszönöm szépen a receptet! :)

dallos79
dallos79 Tue, 2011-12-27 15:37

Köszönöm ezt a fincsi receptet!
3éves kisfiam csak úgy falta a kifliket!

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Sun, 2011-02-20 14:29

Ma elkészítettem és tényleg nagyon fini! Tegnap este összegyúrtam, és hagytam egész éjszaka állni a hűtőben. A 3 gyerekem tele ette magát vele ebéd után, Apa sem volt rest, és hát én terhesen... :D Köszönöm szépen ezt az egyszerű, finom receptet! Üdv: Ági

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 22:27

Jajj, de jó! Nagymamám szokott ilyen finom pici omlós-édes-fantasztikus kiflicskéket sütni. Ez az egyik kedvenc sütim... Régóta gondolkozom már azon, hogy meg kéne sütni, de most, hogy megtaláltam ezt a receptet, biztos, hogy a héten elkészül:)
Anna

838
finomliszt 25 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 8 dkg
dió 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag