r
Nosalty Logó

Hintett kapros-cukkinis rétes édesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csakegygourmet
Hintett kapros-cukkinis rétes édesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4334 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.4 g

Zsír

  • Összesen
    190.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9599.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2221 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2976 mg
  • Nátrium
    1661 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    756 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5065 micro
Összesen 4334 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes (kb. 20x40 cm-es) tepsit vajazzunk ki vastagon (használjuk körülbelül a megadott mennyiség felét).
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, tetszés szerint adagolt cukor, vaníliás cukor- én a megadott mennyiség felét szoktam használni, míg a másik felét folyékony édesítőszer formájában a tejhez adom) keverjük össze, majd hintsük a felét a kivajazott tepsire.
  3. Morzsoljuk rá a túrót, reszeljük rá a cukkinit, hintsük meg friss kaporral.
  4. A maradék lisztes keverékkel borítsuk be.
  5. Melegítsük meg a tejet, hogy a maradék vaj felolvadjon, ehhez adhatjuk a folyékony édesítőszert, ha a cukor egy részét helyettesíteni kívánjuk, az esetleges vaníliaaromát/ rudat. Levéve a tűről keverjük össze a felvert tojásokkal, és öntsük egyenletesen a tepsibe. Egy kanállal segítsük, hogy folyékony alapanyagok elérjék a tepsi alját.
  6. 180 Celsius fokon süssük kb. 40 percet-egy órát, pirulásig, majd 150 fokon további fél órát. (A megadott időintervallumok nagyban függnek a sütő teljesítményétől, variált adagoktól!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x40
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1440
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hintett kapros-cukkinis rétes édesen
csakegygourmet 76 recept

Lusta zöldséges "rétes"-variáció.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek