Hintett kapros-cukkinis rétes édesen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csakegygourmet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
435
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
4334
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 960 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
435
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.4 g
Zsír
-
Összesen 190.8 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1043 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9599.8 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 2221 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 2976 mg
-
Nátrium 1661 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 479.2 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 756 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 646 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5065 micro
Összesen
4334
kcal
- 10% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.9 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy közepes (kb. 20x40 cm-es) tepsit vajazzunk ki vastagon (használjuk körülbelül a megadott mennyiség felét).
- A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, tetszés szerint adagolt cukor, vaníliás cukor- én a megadott mennyiség felét szoktam használni, míg a másik felét folyékony édesítőszer formájában a tejhez adom) keverjük össze, majd hintsük a felét a kivajazott tepsire.
- Morzsoljuk rá a túrót, reszeljük rá a cukkinit, hintsük meg friss kaporral.
- A maradék lisztes keverékkel borítsuk be.
- Melegítsük meg a tejet, hogy a maradék vaj felolvadjon, ehhez adhatjuk a folyékony édesítőszert, ha a cukor egy részét helyettesíteni kívánjuk, az esetleges vaníliaaromát/ rudat. Levéve a tűről keverjük össze a felvert tojásokkal, és öntsük egyenletesen a tepsibe. Egy kanállal segítsük, hogy folyékony alapanyagok elérjék a tepsi alját.
- 180 Celsius fokon süssük kb. 40 percet-egy órát, pirulásig, majd 150 fokon további fél órát. (A megadott időintervallumok nagyban függnek a sütő teljesítményétől, variált adagoktól!)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x40
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1440
- Feltöltés dátuma: 2020. június 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
csakegygourmet
76 recept
Lusta zöldséges "rétes"-variáció.