Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg tejszínes eperkrémleves

Hideg tejszínes eperkrémleves
Hideg tejszínes eperkrémleves
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eper szezonja van. Egy finom eperlevest készítettem főzés nélkül néhány perc alatt. Nem csak finom, de egészséges is, vitaminbomba!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret alaposan megmossuk, egyet félreteszünk, a többit megpucoljuk, félbevágjuk. Három szemet megint félreteszünk, a többit betesszük a botmixer edényébe. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a tejet, a tejszínt, a mézet, a citromhéjat, és a botmixerrel pépesítjük.
  2. Egy tálalóedénybe belerakjuk a félretett epreket, ráöntjük a levest, az edény közepére tesszük a mentacsúcsot, a szélére pedig ráültetünk egy epret.
  3. Néhány órára betesszük a hűtőbe.
  4. Hidegen fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 58 779
elküldve: 4
receptkönyvben: 205
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eperkrémleves, tejszínes eperkrémleves főzés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

338
eper 25 dkg
tej 1 dl
habtejszín 0.5 dl
méz 1 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
menta 0 ízlés szerint
citromhéj 0.25 citromból nyert