Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg fehérboros almakrémleves dióval-főzés nélkül

Hideg fehérboros almakrémleves dióval-főzés nélkül
Hideg fehérboros almakrémleves dióval-főzés nélkül
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.

hozzávalók / 2 adag

leves

tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fél piros almát vékony szeletekre vágunk, félretesszük.
  2. A többi almának levágjuk a héját, feldaraboljuk, egy keverőedénybe tesszük. A gyömbért megpucoljuk, az almához adjuk. Beleszórjuk a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntjük a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverjük. Beletesszük a szegfűszeget.
  3. A félretett almával együtt betesszük a hűtőbe.
  4. Tálaláskor egy tányérba öntünk a levesből. Rakunk rá almát és diót, a közepére nyomunk habtejszínt, s teszünk rá egy mentalevél csúcsot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves

egyéb elnevezések

almaleves, fehérboros almaleves, almaleves főzés nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

418
alma 4 db
cukor 1 csapott ek
gyömbér 2 cm
szerecsendió 1 csipet
szegfűszeg 6 db
víz 1 dl
fehérbor 2 dl
menta 2 szál
dió 0.5 marék
tejszínhab 4 ek