Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Heringkrém

Heringkrém
Heringkrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a ruszlit, a majonézes heringsalátát és a reggeli pirítóson a különböző krémeket. Ez ihlette ezt a heringkrémet a "heti halfogyasztás" jegyében. Dobozos, olajos heringből készítettem el, amit viszonylag mérsékelt áron lehet kapni, így olcsón egészséges reggelihez juthatunk. Aki mellőzné a majonézt, az dupla adag tejföllel és mustárral tudja pótolni, esetleg joghurttal. Tárkonyecettel is nagyon finom .

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A heringet kitesszük egy tálba, és teszünk hozzá 1 evőkanállal az olajából. Vékony szeletekre vágjuk a vöröshagymát, tetszőleges formában. (Én a fél fej hagymát kettévágtam, és így szeleteltem.)
  2. Beletesszük a többi hozzávalót, kivéve a sót, és összetörjük villával. A sót a végére hagyjuk, először megkóstoljuk, hogy szükség van-e rá.
  3. Lehetőleg jól zárható dobozban 1 napig érleljük, ha kell még ízesítjük, de azonnal is fogyasztható, finom pirított kenyéren. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 487
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eperarc

Mióta szakács: 2014.12.01.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: skandináv

egyéb elnevezések

ecetes mustáros halkrém, kapros halkrém, halkrém olajos heringből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

458
hering 125 g
vöröshagyma 1 kis fej
mustár 1 ek
almaecet 1 ek
kapor 2 teáskanál
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
majonéz 2 ek