Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi aprópecsenye

Hortobágyi aprópecsenye
Hortobágyi aprópecsenye
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tapasztaltabbak bográcsban is készíthetik úgy, hogy a tarhonyát belefőzik. Akkor a pirított tarhonyát a háromnegyedre főtt húshoz adják, hogy együtt készüljön el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tarhonyával vagy párolt rizzsel  tálalhatjuk. Vegyes vágott savanyúságot adunk mellé. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott szalonnából pörcöt sütünk. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk.
  2. A sertéshúst tokányra metéljük, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a lecsót. Ízesítjük  fokhagymával, megszórjuk  őrölt paprikával. Mehet bele a felkarikázott kolbász (ha kell sózzuk).
  4. Többször kevergetve készre pároljuk. Ha szükséges (akár többször is), kevés vizet öntünk rá.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 30 513
elküldve: 12
receptkönyvben: 268
elkészítve: 25/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós tokány, sertéstokány lecsósan, lecsós aprópecsenye

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2015-08-27 16:57

Kedves Marcsi,

azonnal ehes lettem, amikor meglattam a receptedt. Egy masik fözötars oldalat nyitottam ki, de gondolkodas nelkül a Te föztöd mellett döntöttem. Kiprobalom mindenkeppen!

Üdvözlettel: Marti

libaláb
libaláb Wed, 2013-10-30 20:34

Ez nagyon finom lett, legközelebb pedig alighanem kicsit csípősebbre fogom csinálni és akkor -a mi ízlésünk szerint- tökéletes lesz :) köszönet a receptért, nekem az ilyenek miatt éri meg kísérletezni.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2013-09-08 18:32

Szia!
Istenien néz ki ez az aprópecsenye.
Tuti elkészítem.Köszönöm a receptet.
Üdv: Alkonyat

747
sertéslapocka 50 dkg
kolozsvári szalonna 15 dkg
kolbász 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
lecsó 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek