Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hentestokány 3.

Hentestokány 3.
Hentestokány 3.
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története, egy vasárnapi ebéd része volt.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tarhonyát szoktam mellé készíteni, de rizzsel is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával együtt kissé átsütjük, majd beletesszük a szintén csíkokra vágott húst és sonkát. Fűszerezzük, rászórjuk az aprított fokhagymát, és felengedjük a borral. Pároljuk, szükség esetén öntünk alá egy kis vizet.
  2. Ha már majdnem puha a hús, tegyük bele a paradicsomot és a vékony csíkokra vágott uborkát. Aki szereti, egy kis csípős paprikával is ízesítheti.
  3. Ne engedjük bő lére, akkor jó, ha sűrű a szaftja.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 521
elküldve: 11
receptkönyvben: 433
elkészítve: 24/29
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szaftos sertéshús ecetes uborkával-sonkával, csemegeuborkás sertéslapocka baconnel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hepburn83
hepburn83 Mon, 2012-10-22 12:14

Ez a recept fantasztikus!!!!! Alig bírtuk abbahagyni! :))
Köszönöm!!

424
sertéslapocka 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
mangalica zsír 2 ek
sonka 8 dkg
bacon 6 szelet
csemegeuborka 4 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 1.5 dl