Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házisonkás palacsintabatyu

Házisonkás palacsintabatyu
Házisonkás palacsintabatyu
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feleségem, Faragó Márta 2008-ban a Kelet-Magyarország napilap és a www.szon.hu receptversenyén a tájjellegű ételek kategóriában 1. díjat kapott a fenti tájjellegű étel receptjével.




 

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Húsvétra ajánlom minden kedves háziasszonnynak és úrnak receptünket.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A házisonkát felaprítjuk, tejföllel krémes masszává keverjük. 
  2. A palacsinták közepére egyenként tölteléket halmozunk, batyuszerűen összefogjuk, megtűzzük.
  3. A mártáshoz a hagymát megpirítjuk kevés olajon, hozzáadjuk a megmosott, szeletelt gombát, a petrezselyemzöldet. 
  4. Zsírjára pirítjuk.
  5. Megszórjuk liszttel, vízzel felengedjük, fűszerezzük és a többi tejfölt hozzákeverve felforraljuk. 
  6. Kiolajozott jénaiba tesszük a batyukat, körítjük a mártással és sütőben átforrósítjuk.
  7. Melegen a tejfölös mártással adjuk az asztalra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 645
elküldve: 4
receptkönyvben: 280
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás palacsintabatyu

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somirita
somirita / somirita Fri, 2013-05-31 12:03

Én felgöngyöltem a palacsintákat és rétegezve raktam a szósszal,ja igen és pirítottam a sonkát isteni lett nagyon köszönöm a receptet!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-02-02 11:53

Bocs, hogy közbekotyogok, de eszembe jutott, hogy három szál snidlinget össze lehet fonni, mint egy copfot, és az mutatós is, és jobban bírja ilyen formában a strapát. Bocs még egyszer, hajrá Eszter! :) Üdv: Mrs Smith

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-02-02 11:44

Kedves Eszter!

Ferenc szerint a kötözéshez snidlinget is lehet használni.
Pl. A lényeg, hogy ne törjön, szakadjon el a szál vagy az ág
Ezért forró vízbe két másodpercre bemártjuk a két szál snidlinget a kötözéshez.

Üdvözlettel: Mártika

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-02-02 10:57

Kedves Eszter, (Gargoyle)!

Nem a petrezselyem nem jó mert gyenge.
Mi póréhagymacsíkot, vagy rozmaring szálat ajánlunk.
Jó főzőcskézést kívánunk. Csak ügyesen.

Üdvözlettel, Mártika és Feri

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-02-01 19:20

Kedves Mártika és Feri!
Segítsetek nekem, légyszíves: a képen mivel fogtátok össze a batyu nyakát?
Szeretném elkészíteni a vendégeimnek a hétvégén, lévén németekről szó, kitennék magamért egy kis magyarosabb domborítással, a pörkölt helyett. Szeretném szépen elkészíteni, a hústű vagy fogpiszkáló szóba sem jöhet. Petrezselyemszár?
Jaj, áruljátok el, furdal a kiváncsiság!. :-)
Köszönöm
Eszter

taksi
Mártika és Feri / taksi Tue, 2010-02-02 10:58

Kedves Eszter, (Gargoyle)!

Nem a petrezselyem nem jó mert gyenge.
Mi póréhagymacsíkot, vagy rozmaring szálat ajánlunk.
Jó főzőcskézést kívánunk. Csak ügyesen.

Üdvözlettel, Mártika és Feri

Zit
Zit / Zit Wed, 2009-12-16 15:43

Uram Isten, de gyönyörűséges! Mmm, megéheztem. De kár, hogy ha kimegyek a konyhába, nem találok ilyet! :-)

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2009-12-16 16:24

Kedves Zit!

Mártika imád különféle palacsintákat készíteni.
Ehhez a recepthez is jó (női) kézügyesség kell.
Bevallom Én még nem próbáltam elkészíteni, csak kuktálkodtam hozzá.
(A palacsintasütés sajnos nem az erősségem.)
További jó főzőcskézést kíván:
Ferenc

Zit
Zit / Zit Wed, 2009-12-16 18:56

Na, kedves Ferenc, akkor kezet foghatunk: a palacsinta számomra mumus, csak a Férjem tudja nálunk elkészíteni. :-) De Ő aztán profin. Szerintem rá is fogom bízni ezt a részt! :-) Hasonló jókat kívánok!

676
tojás 2 db
finomliszt 125 g
tej 250 ml
vaj 40 g
vaníliás cukor 1 ek
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
főtt sonka 25 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 4 dl
csiperkegomba 20 dkg
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 2 közepes fej