Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házilag szuvidált kacsamell

Házilag szuvidált kacsamell
Házilag szuvidált kacsamell
375 perc / előkészület: 15 perc főzés: 360 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem annyira beleszeretett a szuvidálásba, hogy nagy örömömre a következő ebéd terhét levette a vállamról, nekem csak a köretet (+leves, +deszert) kellett elkészítenem a vendégek részére.

A készítés gyakorlatilag megegyezett a házilagosan szuvidált pulykamell-lel, csak a hozzá tálalt szósz (Kócsa László , Adorján Máriusz: BBQ Expedíció könyvéből) tért el. 

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz

A szószhoz

A pirításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellek bőrét óvatosan, hogy ne vágjuk át, szép szabályosan, diagonálisan bevagdaljuk. Bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, bekenjük a szójaszósszal. Gyorspácolóban 10 percig marináljuk, vagy ennek hiányában 1-2 órát lefedve hagyjuk állni.
  2. Egyesével külön-külön vákuumhegesztő tasakba helyezzük a kacsamelleket, vákuum alatt lezárjuk a tasakokat. Egy akkora fazékba, amiben egyrészt kényelmesen elférnek a tasakok, másrészt be tudjuk rakni a sütőbe később, berakjuk a tasakokat. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. A vizet huzalos hőmérővel ellenőrizve 60 fokra melegítjük.
  3. Közben a sütőt is előmelegítjük, légkeveréses üzemmódban 60 fokra. Berakjuk a fazekat a sütőbe (nem fedjük le!). A víz hőmérsékletét folyamatosan ellenőrizve 60 fokon tartjuk 6 órán keresztül.
  4. Ha letelt a 6 óra, kivesszük a tasakokat a vízből, felvágjuk, kivesszük belőlük a kacsamelleket, tálra rakjuk, és alufóliával letakarva 20 percet pihentetjük.
  5. Közben elkészítjük a szószt. A narancslé kivételével az összes hozzávalót összekeverjük, és kis lángon 30-35 perc alatt kb. a felére besűrítjük. A végén adjuk csak hozzá a narancslét.
  6. Egy serpenyőben a kacsazsíron a húsok mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Tálra rakjuk, a szószt külön csészében szolgáljuk fel hozzá.
  7. Köretnek készíthetünk hozzá burgonyapürét, párolt rizst, bulgurt, stb.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 086
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
228 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sous vide kacsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

428
kacsamell 90 dkg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
paradicsomlé 5 dl
szójaszósz 2 ek
barna cukor 1 ek
almaecet 1 ek
kínai ötfűszer-keverék 1 kávéskanál
narancslé 2 narancsból nyert
kacsazsír 2 ek