r
Nosalty Logó

Házilag szuvidált kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Házilag szuvidált kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácoláshoz

A szószhoz

A pirításhoz

Összesen 362 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácoláshoz

A szószhoz

A pirításhoz

Összesen 1448 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pácoláshoz

A szószhoz

A pirításhoz

Összesen 87 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 362 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5585.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    457 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1402 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 1448 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A szószhoz

A pirításhoz

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. A kacsamellek bőrét óvatosan, hogy ne vágjuk át, szép szabályosan, diagonálisan bevagdaljuk. Bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, bekenjük a szójaszósszal. Gyorspácolóban 10 percig marináljuk, vagy ennek hiányában 1-2 órát lefedve hagyjuk állni.
  2. Egyesével külön-külön vákuumhegesztő tasakba helyezzük a kacsamelleket, vákuum alatt lezárjuk a tasakokat. Egy akkora fazékba, amiben egyrészt kényelmesen elférnek a tasakok, másrészt be tudjuk rakni a sütőbe később, berakjuk a tasakokat. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. A vizet huzalos hőmérővel ellenőrizve 60 fokra melegítjük.
  3. Közben a sütőt is előmelegítjük, légkeveréses üzemmódban 60 fokra. Berakjuk a fazekat a sütőbe (nem fedjük le!). A víz hőmérsékletét folyamatosan ellenőrizve 60 fokon tartjuk 6 órán keresztül.
  4. Ha letelt a 6 óra, kivesszük a tasakokat a vízből, felvágjuk, kivesszük belőlük a kacsamelleket, tálra rakjuk, és alufóliával letakarva 20 percet pihentetjük.
  5. Közben elkészítjük a szószt. A narancslé kivételével az összes hozzávalót összekeverjük, és kis lángon 30-35 perc alatt kb. a felére besűrítjük. A végén adjuk csak hozzá a narancslét.
  6. Egy serpenyőben a kacsazsíron a húsok mindkét oldalát 2-2 percig pirítjuk. Tálra rakjuk, a szószt külön csészében szolgáljuk fel hozzá.
  7. Köretnek készíthetünk hozzá burgonyapürét, párolt rizst, bulgurt, stb.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 10605
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Házilag szuvidált kacsamell
Pogácsa 352 recept

A férjem annyira beleszeretett a szuvidálásba, hogy nagy örömömre a következő ebéd terhét levette a vállamról, nekem csak a köretet (+leves, +deszert) kellett elkészítenem a vendégek részére. A készítés gyakorlatilag megegyezett a házilagosan szuvidált pulykamell-lel, csak a hozzá tálalt szósz (Kócsa László , Adorján Máriusz: BBQ Expedíció könyvéből) tért el. 

Hozzávalók

A pácoláshoz

A szószhoz

A pirításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.