r
Nosalty Logó

Házi vaníliás puding meggyel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi vaníliás puding meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Meggyhez

Összesen 191 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Meggyhez

Összesen 764 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pudinghoz

Meggyhez

Összesen 98 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 191 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1075 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 764 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Pudinghoz

Meggyhez

Elkészítés

Pudinghoz

  1. Kimérünk 4 dl tejet, belerakjuk a vaníliarúd kikapart magjait, majd az egész rudat, és felforraljuk.
  2. Amíg forr, a tojássárgákat elkeverjük a cukorral, a keményítővel és a maradék 1 dl tejjel. Csipet sót rakunk bele.
  3. Mikor felforrt a tej, beleborítjuk a tojásos részt, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. A forró pudingot a meggyre borítjuk, és hidegre tesszük.

Meggyhez

  1. Ha fagyasztott a meggyünk, kiolvasztjuk. De az sem baj, ha még picit fagyos (nekem is így volt).
  2. Összekeverjük a cukorral.
  3. Majd a tálkák aljára sorakoztatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 257
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21524
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fogalmam sincs, hogy hogy, de 300ft/darabjáért vettem a vanília rudat. Igaz nem otthon, de még így is azt hittem, hogy káprázik a szemem. Rögtön vettem párat, és mi mást próbálnék ki először, mint egy jó vanília pudingot. A puding édesebb, a meggy inkább savanykás. Az enyhén fagyott meggy a forró puding hatására szinte savanykás krémmé alakult. Isteni volt.

Hozzávalók

Pudinghoz

Meggyhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.