r
Nosalty Logó

Puding mikróban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Puding mikróban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 303 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 103 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 303 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 606 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 3% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszunk egy kb. 10-12 cm magas mikrózható tálat, mert a puding a készítés során emelkedni fog. Kanalazzuk a tálba a cukrot, majd keverjük hozzá a pudingport. A 0,5 l tejből öntsük fel egy kevéssel, és keverjük simára.
  2. Ezután öntsük hozzá az összes tejet, és keverjük össze.
  3. A mikrohullámú sütőt állítsuk a legmagasabb fokozatra, az időkapcsolót tekerjük 5 percre, tegyük be a tálat, és indulhat a mikrós pudingfőzés.
  4. Félidőben (2,5 perc elteltével) egyszer vegyük ki a tálat, egy kanállal keverjük át a szélén már sűrűsödni kezdő pudingot, aztán folytassuk a mikrózást, amíg az idő le nem telik.
  5. A mikróból kivéve a kész pudingot többször keverjük át miközben hűl, hogy a teteje ne bőrösödjön.
  6. Kistálakba kanalazva tegyük a hűtőszekrénybe 1-2 órára.
  7. Fogyasztás előtt gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 41980
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

Az így elkészült pudingot sütemények készítéséhez is felhasználhatjuk, de önmagában is remek desszert. Megjegyzés: Dr. Oetker pudingporokkal tökéletesen működik a mikrós elkészítési mód, más márkákkal nem próbáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amióta sógornőm megosztotta velem a puding készítésének ezt a módját, azóta csak így készítem. Sokkal egyszerűbb, mint a tűzhelyen való pudingfőzés, és a kész puding állaga is krémesebb szerintem. Szóval érdemes kipróbálni (és rászokni). :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek