r
Nosalty Logó

Házi túrós lepény

Mártika és Feri
Házi túrós lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

1660
Kalória
36g
Fehérje
157.3g
Szénhidrát
101.3g
Zsír
180.9g
Víz
358.4g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
85.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Összesen 6636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez és a süti szórásához

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1294.9 g
  • Cink
    229 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    178 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.3 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    105 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1660 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    405.1 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5179.6 g
  • Cink
    918 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    710 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    629.2 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    723.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    89 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    422 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2665 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 6636 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztát gyúrunk: a szitált liszthez keverjük a diót és a tojássárgákat a cukrorral, vajjal, vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjjal. Majd pihentetjük kb. 15 percig.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a túró tölteléket. A házi túrót, a vajat, a cukrot, a búzadarát, az almakockákat, a mazsolát elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből felvert hab felét, majd óvatosan a maradék habot is.
  3. A tészta felét kinyújtjuk, egy vajjal kikent lisztezett tepsibe helyezzük, 15 percig elősütjük 190 fokon.
  4. Rátesszük a túrótölteléket, rácsosan lefedjük. Aki nem akar bíbelődni, kinyújtja a tészta másik felét és a tölteléket lefedi.
  5. A tészta tetejét finoman villával megszúrkáljuk.
  6. Majd kb 40 perc alatt 190 fokon megsütjük.
  7. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk. A tetejét vaníliáscukorral megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p

A középkori parasztkonyhán a legegyszerűbb a gyúrt tésztából sült lepény volt.   2007 -ben a www.szon.hu receptversenyére készült lepényem receptje. Jó étvágyat kívánok hozzá!

További receptek

Epres leveles pite

A leggyorsabban elkészülő gyümölcsös pitékhez megengedett a házi tészta mellőzése, így ugyanis tényleg nevetséges mennyiségű idő alatt hozzájuthatunk a zamatosan gyümölcsös ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...