r
Nosalty Logó

Házi Oreo keksz thecakefactory konyhájából

NS
Házi Oreo keksz thecakefactory konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A keksz

A krém

Összeállítás

489
Kalória
4.4g
Fehérje
56.3g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
17g
Víz
99.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
37.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 3909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 3909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 445 kcal

Elkészítés

A keksz

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport szitáljuk egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a puha vajat és a tojást. Ezt keverjük elektromos habverővel, amíg össze nem áll. Végül gyúrjuk át a kezünkkel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. A tésztát még hűtés után sem fogjuk tudni annyira jól kinyújtani, mert nagyon omlós. Tehát egy kicsit tegyünk a tepsinkre, lapítsuk el 3-4 mm-re, majd egy kör kiszúróval szúrjuk ki. Úgy a legegyszerűbb, ha a kiszúró mentén elszedegetjük a tésztát, így egy szép kört fogunk kapni. Ehhez már ne nyúljunk, mert elszakad.
  4. Ha van kedvünk, kekszpecséttel vagy egy kisebb kiszúróval díszítsük a tetejét, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Félidőben cseréljük meg a két tepsit, hogy egyenletesen süljenek.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.

A krém

  1. A krémhez a vajat, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel keverjük 5 percig, hogy jó krémes legyen.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, és azt is habosítsuk még 4-5 percig. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.

Összeállítás

  1. A krémet tegyük egy csillagcsöves habzsákba, majd párosítsuk össze a kekszeket.
  2. A keksz egyik felének a közepére tegyünk egy kis krémet, majd óvatosan nyomjuk rá a tetejét addig, amíg a krém a keksz széléig nem ér. Hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kicsit talán egészségesebb és költséghatékonyabb változata a híres keksznek. :) További receptjeimért kattintsanak a blogomra.

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...