r
Nosalty Logó

Házi Oreo keksz thecakefactory konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi Oreo keksz thecakefactory konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 3909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 3909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 445 kcal

Hozzávalók

A keksz

A krém

Összeállítás

Elkészítés

A keksz

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport szitáljuk egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a puha vajat és a tojást. Ezt keverjük elektromos habverővel, amíg össze nem áll. Végül gyúrjuk át a kezünkkel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. A tésztát még hűtés után sem fogjuk tudni annyira jól kinyújtani, mert nagyon omlós. Tehát egy kicsit tegyünk a tepsinkre, lapítsuk el 3-4 mm-re, majd egy kör kiszúróval szúrjuk ki. Úgy a legegyszerűbb, ha a kiszúró mentén elszedegetjük a tésztát, így egy szép kört fogunk kapni. Ehhez már ne nyúljunk, mert elszakad.
  4. Ha van kedvünk, kekszpecséttel vagy egy kisebb kiszúróval díszítsük a tetejét, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Félidőben cseréljük meg a két tepsit, hogy egyenletesen süljenek.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.

A krém

  1. A krémhez a vajat, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel keverjük 5 percig, hogy jó krémes legyen.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, és azt is habosítsuk még 4-5 percig. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.

Összeállítás

  1. A krémet tegyük egy csillagcsöves habzsákba, majd párosítsuk össze a kekszeket.
  2. A keksz egyik felének a közepére tegyünk egy kis krémet, majd óvatosan nyomjuk rá a tetejét addig, amíg a krém a keksz széléig nem ér. Hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16346
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit talán egészségesebb és költséghatékonyabb változata a híres keksznek. :) További receptjeimért kattintsanak a blogomra.

Hozzávalók

A keksz

A krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!