r
Nosalty Logó

Házi Oreo keksz thecakefactory konyhájából

NS
Házi Oreo keksz thecakefactory konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A keksz

A krém

Összeállítás

489
Kalória
4.4g
Fehérje
56.3g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
17g
Víz
99.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
37.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 3909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A keksz

A krém

Összeállítás

Összesen 445 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    237.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    450.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 3909 kcal
  • 4% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 445 kcal

Elkészítés

A keksz

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és két tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport szitáljuk egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a puha vajat és a tojást. Ezt keverjük elektromos habverővel, amíg össze nem áll. Végül gyúrjuk át a kezünkkel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. A tésztát még hűtés után sem fogjuk tudni annyira jól kinyújtani, mert nagyon omlós. Tehát egy kicsit tegyünk a tepsinkre, lapítsuk el 3-4 mm-re, majd egy kör kiszúróval szúrjuk ki. Úgy a legegyszerűbb, ha a kiszúró mentén elszedegetjük a tésztát, így egy szép kört fogunk kapni. Ehhez már ne nyúljunk, mert elszakad.
  4. Ha van kedvünk, kekszpecséttel vagy egy kisebb kiszúróval díszítsük a tetejét, majd tegyük a sütőbe 10 percre. Félidőben cseréljük meg a két tepsit, hogy egyenletesen süljenek.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.

A krém

  1. A krémhez a vajat, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel keverjük 5 percig, hogy jó krémes legyen.
  2. Adjuk hozzá a tejszínt, és azt is habosítsuk még 4-5 percig. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.

Összeállítás

  1. A krémet tegyük egy csillagcsöves habzsákba, majd párosítsuk össze a kekszeket.
  2. A keksz egyik felének a közepére tegyünk egy kis krémet, majd óvatosan nyomjuk rá a tetejét addig, amíg a krém a keksz széléig nem ér. Hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy kicsit talán egészségesebb és költséghatékonyabb változata a híres keksznek. :) További receptjeimért kattintsanak a blogomra.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Flódni scone

A flódni ízei megihlették az angol-amerikai édes pogácsát, a scone-t, hogy az rögtön magába is fogadta őket mind. Sűrű szilvalekvár és gazdag almavaj vonja be az omlós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek