Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Moszkauer Krisztike konyhájából

Moszkauer Krisztike konyhájából
Moszkauer Krisztike konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a jó diós, narancsos moszkauer! Egyszer rászántam magam (5 éve), hogy csinálok házilag! Hát, amilyen recepteket találtam akkor, egyik rosszabb volt, mint a másik. Három kudarcba fulladt próbálkozás után (kissé idegesen), nekiálltam és kikísérleteztem a sajátomat! Íme! Azóta nem tudok eleget készíteni belőle. Vannak barátaim, akik ezért az édességért bármire képesek lennének. Nekem nincs mindig cukrozott narancshéjam, ezért van a reszelt narancshéj a receptben, de szerintem így sokkal intenzívebb és finomabb.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elkeverjük, és főzzük még kb. 2 percig
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kibélelünk egy-két tepsit sütőpapírral és egy teáskanál segítségével diónyi adagokat teszünk a tepsikbe. Legalább 5 centire tegyük egymástól a halmokat, és kicsit meglapogathatjuk a kanállal.
  4. A sütés nagyon gyors, max. 5 perc, és kész, akkor jó, ha egy kicsit megpirul a széle. A megsült moszkauereket sütőpapírostul húzzuk le a tepsiről, és hagyjuk kihűlni.
  5. Mikor kihűltek, a vízgőz felett felolvasztott és olajjal elkevert csokoládéval egy kenőecset segítségével lekenjük az aljukat, és visszarakjuk a sütőpapírra. Mikor megdermed a csoki (hűtőbe rakva gorsabb), leválasztjuk a sütőpapírról, és dobozba téve sokáig eláll (már ha marad).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 506
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós-csokis aprósütemény, moskauer, diós-narancshéjas tallér csokiba mártva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

745
vaj 10 dkg
cukor 12 dkg
habtejszín 1.5 dl
méz 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
dió 30 dkg
narancshéj 2 narancsból nyert
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek