r
Nosalty Logó

Moszkauer Krisztike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Krisztike
Moszkauer Krisztike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    362.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    150 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1082 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 4471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 513 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elkeverjük, és főzzük még kb. 2 percig
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kibélelünk egy-két tepsit sütőpapírral és egy teáskanál segítségével diónyi adagokat teszünk a tepsikbe. Legalább 5 centire tegyük egymástól a halmokat, és kicsit meglapogathatjuk a kanállal.
  4. A sütés nagyon gyors, max. 5 perc, és kész, akkor jó, ha egy kicsit megpirul a széle. A megsült moszkauereket sütőpapírostul húzzuk le a tepsiről, és hagyjuk kihűlni.
  5. Mikor kihűltek, a vízgőz felett felolvasztott és olajjal elkevert csokoládéval egy kenőecset segítségével lekenjük az aljukat, és visszarakjuk a sütőpapírra. Mikor megdermed a csoki (hűtőbe rakva gorsabb), leválasztjuk a sütőpapírról, és dobozba téve sokáig eláll (már ha marad).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4025
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Moszkauer Krisztike konyhájából
Krisztike 39 recept

Nagy kedvencem a jó diós, narancsos moszkauer! Egyszer rászántam magam (5 éve), hogy csinálok házilag! Hát, amilyen recepteket találtam akkor, egyik rosszabb volt, mint a másik. Három kudarcba fulladt próbálkozás után (kissé idegesen), nekiálltam és kikísérleteztem a sajátomat! Íme! Azóta nem tudok eleget készíteni belőle. Vannak barátaim, akik ezért az édességért bármire képesek lennének. Nekem nincs mindig cukrozott narancshéjam, ezért van a reszelt narancshéj a receptben, de szerintem így sokkal intenzívebb és finomabb.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek