r
Nosalty Logó

Magyar torta

NS
Magyar torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

790
Kalória
13.6g
Fehérje
89.9g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
121.3g
Víz
222.4g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
58.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 7916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A tejszínhabhoz

A főtt vajas krémhez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    423.9 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    2574 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    3164 mg
  • Nátrium
    2182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    899 g
  • Cukor
    584 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1212.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4241 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4088 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1844 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 7916 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A 3 tojásfehérjét 9 ek cukorral, 6 ek vízzel, és a sütőporral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 3 tojássárgáját, az ételszínezőt, és végül a 9 ek lisztet (mindhárom színnél ugyanígy). (3 piskótalaphoz)
  2. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  3. A krém elkészítése: a tejszínt (én növényit használtam) kemény habbá verjük, és lassan belekeverjük a 2 lapzselatint, amit előzőleg beáztatunk, majd lassú tűzön felmelegítünk, és visszahűtünk. Azonnal megtöltjük a tortát, különben túl kemény lesz a krém. Aki nem szereti a zselatint, az használhat natúr joghurtot (egy nagy pohár joghurthoz én 6 ek cukrot használok).
  4. A másik lehetőség, ha csak piros és zöld piskótát készítünk, és a fehér sávot maga a tejszínhab adja. A piskóta méretét variálhatjuk saját igényünk szerint: 1 tojáshoz 3 ek cukor, 2 ek víz, 3 ek liszt, és a tojás mennyiségének megfelelő sütőpor.
  5. A torta bevonásához főtt, vajas krémet használunk, amit tetszés szerint színezhetünk, mielőtt bevonjuk a tortát.
  6. A főtt vajas krémhez: a fél l tejből és 8 ek lisztből pépet főzünk, és miután kihűlt, hozzáadjuk a 20 dkg cukorral simára kavart 25 dkg margarint.
  7. A díszítést mindenki saját kedvére alakíthatja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25

Egy hivatalos ünnepség, állampolgársági eskü ihlette a tortát. Gondoltam jobban tükrözi az embert a saját készítésű süteménye, mint a cukrászkészítmény, amit pénzért veszünk készen. A dilemma az volt, hogy az ország, vagy a város címere kerüljön rá. Hát az én városom immár Veresegyház.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek