Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából

Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából
Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mennyei finom házi krémes. Könnyű és hamar kész van. Mivel ez nem egy vizes-tömény zselatinos krém, ezért szükséges középre is egy lap a stabilitás miatt.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyon fontos, hogy ezzel kezdjünk. Kitekerjük a tésztalapokat, és 10 percet hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy túlzottan ne púposodjon fel. 2 lapot egyben, a harmadikat pedig felkockázva sütjük meg világos színűre. Mire mind kisül, az elsőt egy 6 cm magas keretbe fogatjuk, vagy egy tésztalap méreteinek megfelelő magas falú tepsibe.(Ha nincs ilyen, javaslom azt a leveles tésztát, amit tömbben árulnak, és méretre kell nyújtani). Ha ez kész, hozzáfoghatunk a krémhez.
  2. 1 liter tejet felteszünk forralni, ebbe megy 3 csomag vaníliás cukor. Mialatt fő, elkészítjük a sűrítő krémet. 200 ml hideg tejben elkeverünk 4 tojássárgáját, csipet sót, 60 g lisztet, 100 g keményítőt. Alaposan, csomómentesen simára keverjük. A forró tejből merünk hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáöntjük folyamatos keverés közben, és sűrű krémet főzünk. Itt fontos megjegyezni, hogy a krém és a felvert tojásfehérje pont egyszerre legyen kész. Ha nincs segítségünk, egy tálas konyhai robotgép jól jön, de ha egyedül dolgozunk, fedjük be a krémet, hogy forró maradjon, mivel a forró krémben fog megfőni a tojásfehérje!
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük habosítani, majd lassan hozzászórjuk a kristálycukrot, és kemény habot verünk belőle.
  4. Ha kész, kis mennyiségű habbal lazítjuk gyors mozdulatokkal a főtt krémet, majd hozzátesszük a többi habot is. Én ehhez egy nagyobb tálat választottam, mert ebben eredményesebb, valamint egy erős habverőt. A fakanál nem jó erre. Én kiveszem a robotgépem nagy habverőjét, és azzal dolgozom össze. Vigyázzunk, hogy bár gyorsan dolgozzunk vele, mégse törjük össze a habot. Kis rutin kell hozzá. Akkor jó, ha már egynemű, fényes és kissé nyúlós a krém. Ne keverjük túl, mert összeesik.
  5. A kész krémnek kicsivel több mint a felét az előkészített kisült tésztalapra simítjuk. Óvatosan a keretbe illesztjük a másik tésztalapot, majd jöhet a krém többi része. Elsimítjuk, és hagyjuk hűlni hűvös helyen.
  6. Eközben a tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral felverjük, és ha majdnem kész, beleszórjuk folytonos keverés közben a zselatinfixet. Rásimítjuk egyenletesen a kihűlt krém tetejére.
  7. Egy tálban összetördeljük az egy tábla tejcsokit, és mikróban felmelegítjük. 1 evőkanál olajjal simára keverjük, és egy ecset segítségével bevonjuk a kisült tésztakockákat, és sorban a tejszínhabra rendezzük, kicsit lenyomkodva. Célszerű az alját kenni, mert az egyenletesebb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 392
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi krémes, francia krémes, krémes, tejszinhabos, csokis tetejű

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

678
leveles tészta 3 csomag
tej 1200 ml
vaníliás cukor 3 csomag
finomliszt 60 g
étkezési keményítő 100 g
tojássárgája 4 db
tojásfehérje 8 db
cukor 300 g
habtejszín 500 ml
zselatinfix 1 csomag
tejcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek