r
Nosalty Logó

Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából

SweetSzenilla
Házi francia krémes SweetSzenilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

678
Kalória
13.7g
Fehérje
73.6g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
54.7g
Víz
120.5g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
37.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 8125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    164.2 g

Zsír

  • Összesen
    428.4 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2042 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    951 mg
  • Nátrium
    3082 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    883.3 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    289 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1726 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 8125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Nagyon fontos, hogy ezzel kezdjünk. Kitekerjük a tésztalapokat, és 10 percet hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten. Villával sűrűn megszurkáljuk, hogy túlzottan ne púposodjon fel. 2 lapot egyben, a harmadikat pedig felkockázva sütjük meg világos színűre. Mire mind kisül, az elsőt egy 6 cm magas keretbe fogatjuk, vagy egy tésztalap méreteinek megfelelő magas falú tepsibe.(Ha nincs ilyen, javaslom azt a leveles tésztát, amit tömbben árulnak, és méretre kell nyújtani). Ha ez kész, hozzáfoghatunk a krémhez.
  2. 1 liter tejet felteszünk forralni, ebbe megy 3 csomag vaníliás cukor. Mialatt fő, elkészítjük a sűrítő krémet. 200 ml hideg tejben elkeverünk 4 tojássárgáját, csipet sót, 60 g lisztet, 100 g keményítőt. Alaposan, csomómentesen simára keverjük. A forró tejből merünk hozzá a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáöntjük folyamatos keverés közben, és sűrű krémet főzünk. Itt fontos megjegyezni, hogy a krém és a felvert tojásfehérje pont egyszerre legyen kész. Ha nincs segítségünk, egy tálas konyhai robotgép jól jön, de ha egyedül dolgozunk, fedjük be a krémet, hogy forró maradjon, mivel a forró krémben fog megfőni a tojásfehérje!
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük habosítani, majd lassan hozzászórjuk a kristálycukrot, és kemény habot verünk belőle.
  4. Ha kész, kis mennyiségű habbal lazítjuk gyors mozdulatokkal a főtt krémet, majd hozzátesszük a többi habot is. Én ehhez egy nagyobb tálat választottam, mert ebben eredményesebb, valamint egy erős habverőt. A fakanál nem jó erre. Én kiveszem a robotgépem nagy habverőjét, és azzal dolgozom össze. Vigyázzunk, hogy bár gyorsan dolgozzunk vele, mégse törjük össze a habot. Kis rutin kell hozzá. Akkor jó, ha már egynemű, fényes és kissé nyúlós a krém. Ne keverjük túl, mert összeesik.
  5. A kész krémnek kicsivel több mint a felét az előkészített kisült tésztalapra simítjuk. Óvatosan a keretbe illesztjük a másik tésztalapot, majd jöhet a krém többi része. Elsimítjuk, és hagyjuk hűlni hűvös helyen.
  6. Eközben a tejszínhabot ízlés szerinti porcukorral felverjük, és ha majdnem kész, beleszórjuk folytonos keverés közben a zselatinfixet. Rásimítjuk egyenletesen a kihűlt krém tetejére.
  7. Egy tálban összetördeljük az egy tábla tejcsokit, és mikróban felmelegítjük. 1 evőkanál olajjal simára keverjük, és egy ecset segítségével bevonjuk a kisült tésztakockákat, és sorban a tejszínhabra rendezzük, kicsit lenyomkodva. Célszerű az alját kenni, mert az egyenletesebb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Mennyei finom házi krémes. Könnyű és hamar kész van. Mivel ez nem egy vizes-tömény zselatinos krém, ezért szükséges középre is egy lap a stabilitás miatt.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek