r
Nosalty Logó

Koszos krémes

toroltfelhasznalo-199615
Koszos krémes
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

782
Kalória
21.2g
Fehérje
101.1g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
52.1g
Víz
240.1g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
50.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4733.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    606.7 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    1153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1975 micro
Összesen 4696 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A szobahőmérsékletű tésztát picit kinyújtjuk, a tepsire tesszük, ha szükséges, levágunk belőle és villával megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Először az egyiket, majd a másikat.
  3. Óvatosan csúsztassuk egy sima, egyenes felületre, amikor elkészült, hogy ne törjön meg.
  4. A tojásokat szétválasztjuk.
  5. Egy fazékba vizet öntünk és felforraljuk. Egy másik edényben, vízgőz felett a tojásfehérjét egy fél evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Amikor szép fényes és kemény, akkor a fazék alatt elzárjuk a tűzhelyet, és a habot az edény fölött hagyjuk.
  6. A tejet fellangyosítjuk, és beletesszük a tojássárgáját, cukrot, vanília kikapart belsejét és a réteslisztet. Alaposan elkeverjük, majd kis felületen, kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, de nem főzzük fel.
  7. A tejes, sűrű masszához óvatosan hozzáadjuk a fehérjéket. Beleforgatjuk, igyekszünk nem összetörni.
  8. Az egyik kész lapot kinevezzük a krémes aljának. Erre ráöntjük a krémet.
  9. A másik kész lapot felkockázzuk, ez lesz a teteje. A négyzeteket szorosan egymás mellé helyezzük.
  10. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, majd tálalás előtt porcukorral megszórjuk és vizes késsel szeleteljük.
  11. +1 tipp: Ha a tésztából még nyersen levágtunk, akkor azt ne dobjuk ki! Csomagolhatunk bele mozzarella golyókat, vagy csak reszelt sajttal szórjuk meg, és 20 percre dobjuk be a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Hónapokig rágta a fülem a párom a krémesért. Féltem tőle. Nem tudom, miért. Talán azért, mert igazit akartam, instant krémpor és puding nélkül. Ahogyan régen csinálták. Nem is volt olyan nehéz. Oh, és igen! Miért is koszos a krémesem? Mert a kikapart vanília és a tojássárgája hatására nem lesz makulátlanul fehér.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek