Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup Mariann konyhájából

Házi ketchup Mariann konyhájából
Házi ketchup Mariann konyhájából
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

1 kiló 40 dkg ketchup készült ebből a mennyiségből. Saját készítésű címkével láttam el.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot mossuk, 4 felé vágjuk, és fazékban puhára főzzük a szegfűszeggel kb. 20 perc alatt. 
  2. Szűrőn átpasszírozzuk, hogy a héja és a szegfűszeg ne maradjon a ketchupban, és fazékba öntjük.
  3. A kaliforniai paprikát kockázzuk a hagymával együtt, és aprítóban vagy turmixban pár evőkanál paradicsommal összepürésítjük, majd a fazékba öntjük a többi paradicsomhoz.
  4. Beletesszük a zeller- és babérleveleket, a reszelt fokhagymát és az összes fűszert, a mézet is.
  5. Kb. 70 perc alatt sűrűre főzzük, majd kivesszük a babért és zellerlevelet.
  6. Botmixerrel összezúzzuk, beletesszük a befőtt tartósítót, és még 10 percig főzzük.
  7. Befőttes üvegbe öntjük, és a rácsavart kupakkal lefelé hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 838
elküldve: 2
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mariann79

Mióta szakács: 2013.06.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

paradicsomszósz.házi paradicsomszósz télire, fűszeres ketchup

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

187
paradicsom 3 kg
fehér hagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
babérlevél 3 db
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
szegfűszeg 5 db
fehér bors 1 teáskanál
3 ek
folyékony édesítőszer 2 ml
méz 1 ek
zellerlevél 3 db