Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi ketchup Cafikától

Házi ketchup Cafikától
Házi ketchup Cafikától
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több receptből kreáltam a saját ízvilágunkra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebből az adagból 2 kis üveg lesz. Ha nagyobb adagot készítünk, akkor érdemes a kész üvegeket még 20 percig forró vízben dunsztolni, majd száraz dunsztba tekerni, és ott hagyni kihűlni. Ajánlom minden konyhába ezt a fajta passzírozót: http://de.wikipedia.org/wiki/Flotte_Lotte, nagyon megkönnyíti a munkát (nemcsak befőzéskor).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, az édesköményt, a zellerszárt és a répát.
  2. Egy magas lábasba töltjük az olívaolajat, felhevítjük, majd hozzáadjuk az aprított zöldségeket, és kb. 8 percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a megmosott, felnegyedelt paradicsomot, a chilit, a lenyomott fokhagymát, a gyömbért, a szegfűszeget, a babérlevelet is, majd felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és a felére főzzük.
  4. Majd paszírozón átnyomjuk, visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az ecetet, és a cukrot is, még kb. 10 percig rotyogtatjuk.
  5. Ha elértük a kellő sűrűséget, steril üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk, és megfordítjuk az üvegeket, hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 452
elküldve: 5
receptkönyvben: 193
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

ketchup házilag, ketchup

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Sun, 2012-07-08 21:24

ui. a hozzávalóknál az egérrel le kell gurulni teljesen ( a nyilakon), így az összes hozzávaló megtekinthetö

cafika
Cafika / cafika Sun, 2012-07-08 21:22

Kedves Pista39,
az ecet = vörösborecet, a hozzávalókban 100 ml-t adtam meg, de ez lehet kevesebb is.
további szép nyarat,
üdv. Évi

368
paradicsom 1 kg
édeskömény 0.5 db
halványító zeller 1 közepes szár
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
chili 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 cm
szegfűszeg 3 db
babérlevél 2 db
barna cukor 70 g
vörösborecet 100 ml
olívaolaj 100 ml
víz 100 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint