r
Nosalty Logó

Paradicsomszósz és zselé

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
modosa
Paradicsomszósz és zselé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2736 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 22 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4522 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1289 micro
Összesen 227 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6776.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1395 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    850 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.4 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    159 mg

VÍZ

  • Összesen
    11768.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5113 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    1727 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1014 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1922 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12120 micro
  • β-karotin
    54262 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    308760 micro
  • Lut-zea
    15471 micro
Összesen 2736 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2453 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 22 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk.
  2. A paradicsomokat a csumánál keresztben bevágjuk, egy percre bedobjuk a forrásban lévő vízbe, kivesszük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját.
  3. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a paradicsomokat, puhára főzzük, fenti hozzávalókkal ízesítjük
  4. Botmixerrel összedolgozzuk.
  5. A dzsemfixet egy keverőtálban csomómentesre keverjük egy-két merőkanálnyi forró szósszal, és ezt a keveréket visszaöntve a paradicsomhoz további egy-két percig forraljuk.
  6. Sterilizált üvegekbe töltjük, 5 percre a fejükre állítjuk.
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9259
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 04.

Ajánló

Tésztára hidegen/ melegen, pizzára, sültekhez, sajthoz. A mi 13 éves Lilink fagylaltot akar éppen csinálni belőle...hááát, meglátjuk :)

Receptkategóriák

Mikor megláttam a piacon, első pillantásra paprikának néztem, aztán a fejkendős néni angyali türelemmel felvilágosított, hogy ez paradicsom. Annyira felvillanyozott az újdonság ereje, hogy sem az árával (700 Ft/kg!), sem azzal nem törődtem, hogy 40 C van árnyékban, és sebtében vettem, sőt, haza is cipeltem belőle 12 kilót. Mert megérdemlem... Dolog pont ugyanannyi volt vele, mint klasszikus társaival, viszont sokkal lédúsabb, ezért abból, ami a héj lehúzáskor kinyomódott belőle, zselét csináltam, egy pici whiskey-vel megbolondítva :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!