Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomszósz és zselé

Paradicsomszósz és zselé
Paradicsomszósz és zselé
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor megláttam a piacon, első pillantásra paprikának néztem, aztán a fejkendős néni angyali türelemmel felvilágosított, hogy ez paradicsom. Annyira felvillanyozott az újdonság ereje, hogy sem az árával (700 Ft/kg!), sem azzal nem törődtem, hogy 40 C van árnyékban, és sebtében vettem, sőt, haza is cipeltem belőle 12 kilót. Mert megérdemlem...
Dolog pont ugyanannyi volt vele, mint klasszikus társaival, viszont sokkal lédúsabb, ezért abból, ami a héj lehúzáskor kinyomódott belőle, zselét csináltam, egy pici whiskey-vel megbolondítva :)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Tésztára hidegen/ melegen, pizzára, sültekhez, sajthoz. A mi 13 éves Lilink fagylaltot akar éppen csinálni belőle...hááát, meglátjuk :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk.
  2. A paradicsomokat a csumánál keresztben bevágjuk, egy percre bedobjuk a forrásban lévő vízbe, kivesszük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját.
  3. Olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, rádobjuk a paradicsomokat, puhára főzzük, fenti hozzávalókkal ízesítjük
  4. Botmixerrel összedolgozzuk.
  5. A dzsemfixet egy keverőtálban csomómentesre keverjük egy-két merőkanálnyi forró szósszal, és ezt a keveréket visszaöntve a paradicsomhoz további egy-két percig forraljuk.
  6. Sterilizált üvegekbe töltjük, 5 percre a fejükre állítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 112
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

házi készítésű paradicsomszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuka.Standby
Zsuka.Standby Sun, 2011-09-04 10:55

A bátyám kertjét épp most szabadítottam meg 30kg paradicsomtól. Bár a lakásban is kb 40 fok van, de ez sem tart vissza attól hogy kipróbáljam ezt az izgalmas receptet! Télen ráérünk majd pihenni. :) Tetszik az ötlet, előre is köszi!! :)

227
paradicsom 12 kg
citromlé 3 citromból nyert
dzsemfix 1 csomag
cukor 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 6 gerezd
rozmaring 4 szál
bazsalikom 1 marék
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek