r
Nosalty Logó

Házi kenyér rizstejjel

Nosalty
Házi kenyér rizstejjel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

427
Kalória
10.9g
Fehérje
83.2g
Szénhidrátok
4.9g
Zsír
88.9g
Víz
-
Koleszterin
3.3g
Rost
3.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    2464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A fél kocka élesztőt belemorzsoljuk fél dl langyos tejbe, 1 ek liszttel és az 1 kk cukorral elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, a sót, az olajat, a megkelt élesztőt, a vizet és a tejet jó alaposan hólyagosra dolgozzuk, majd meleg helyen, letakarva pihentetjük. Több mint a duplájára dagad a végére, kb. 40 perc kell hozzá.
  3. A megkelt tésztát sütőpapírra rakjuk, és tetszés szerinti formára alakítjuk (én cipóvá szoktam).
  4. Bevagdaljuk a tetejét, és már csak addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő.
  5. Vízzel megkenjük (tiszta virágspriccelővel a legegyszerűbb).
  6. Berakjuk a sütőbe, és fél óra után ismét megkenjük vízzel (nem áztatjuk!). Így még 5 percet sütjük. (Sosem végzek tűpróbát, nekem eddig még mindig megsült ennyi idő alatt.)
  7. Éppcsak nyirkos konyharuhába tekerve, rácsra téve, hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Évekkel ezelőtt volt kenyérsütő gépem, de miután megadta magát, sem akartam lemondani a házi kenyérről. Sokat kerestem, kutattam, módosítgattam, mire másnaposan is finom, nem kőkemény, szeletelhető kenyeret kaptam. Nagyon laktató, egy baj van vele, valahogy rájár az ember :D.

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...