Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű házi kenyér ahogy Makuka készíti

Egyszerű házi kenyér ahogy Makuka készíti
Egyszerű házi kenyér ahogy Makuka készíti
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütöttem már itthon kenyeret, de eddig soha nem voltam teljesen elégedett a végeredménnyel. Ebben a receptben az tetszett meg, hogy alig kell hozzá valami, nem kell dagasztani, este megcsináltam a tésztát, majd másnap reggel 10 perces  munkával vártam, hogy a tészta még egyszer megkeljen, és már tehettem is be a sütőbe. Egyszerű, és nagyon finom. A receptet anapfenyillata.cafeblog.hu oldalon találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Elég híg, galuska állagú tésztát kapunk.
  2. A tésztát lefedjük, és huzatmentes helyen 12 órát pihentetjük. (Én a mikróban egy csészében vizet forraltam, kivettem a vizet, és betettem a tésztát a helyére, majd másnap reggelig ott hagytam a mikróban a tálat.)
  3. Másnap a sütőt előmelegítjük 240 fokra, a tésztát pedig jól belisztezett deszkára borítjuk. Fokozatosan szórjuk a tésztára és alá is a lisztet. Elég sok lisztet felvesz, mire egy jól formázható, de mégis lány cipót kapunk.
  4. A formázott tészta tetejét bevagdossuk, lisztezett sütőpapírra tesszük, és hagyjuk még kelni 30 percig.
  5. Eközben beteszünk a sütőbe egy jénai tálat, illetve a sütő aljára egy másik tepsit.
  6. Amikor a tészta megkel, kivesszük a jénait a sütőből, beletesszük sütőpapírostul a tésztát, és mehet is vissza a jénai a sütőbe. A sütőben levő másik tepsibe pedig egy pohár vizet öntünk, és gyors becsukjuk a sütőajtót, hogy a gőz ne jöjjön ki. 35-40 perc alatt szép pirosra sül, de a sütési idő változhat aszerint, hogy kinek mennyi lisztet vesz fel a tésztája. Érdemes figyelni. Valóban nagyon finom, és igen egyszerű elkészíteni.
  • sütési hőfok: 240°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 524
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Makuka

Mióta szakács: 2014.10.15.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

jénaiban sült kenyér, gőzben sült fehér kenyér, házi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

457
finomliszt 50 dkg
víz 4 dl
instant élesztő 3 g
2 teáskanál