r
Nosalty Logó

Egyszerű házi kenyér ahogy Makuka készíti

NS
Egyszerű házi kenyér ahogy Makuka készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
13.2g
Fehérje
95.7g
Szénhidrát
1.3g
Zsír
114.8g
Víz
-
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
337.5mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    1170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    114.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5627.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    4678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    382.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat. Elég híg, galuska állagú tésztát kapunk.
  2. A tésztát lefedjük, és huzatmentes helyen 12 órát pihentetjük. (Én a mikróban egy csészében vizet forraltam, kivettem a vizet, és betettem a tésztát a helyére, majd másnap reggelig ott hagytam a mikróban a tálat.)
  3. Másnap a sütőt előmelegítjük 240 fokra, a tésztát pedig jól belisztezett deszkára borítjuk. Fokozatosan szórjuk a tésztára és alá is a lisztet. Elég sok lisztet felvesz, mire egy jól formázható, de mégis lány cipót kapunk.
  4. A formázott tészta tetejét bevagdossuk, lisztezett sütőpapírra tesszük, és hagyjuk még kelni 30 percig.
  5. Eközben beteszünk a sütőbe egy jénai tálat, illetve a sütő aljára egy másik tepsit.
  6. Amikor a tészta megkel, kivesszük a jénait a sütőből, beletesszük sütőpapírostul a tésztát, és mehet is vissza a jénai a sütőbe. A sütőben levő másik tepsibe pedig egy pohár vizet öntünk, és gyors becsukjuk a sütőajtót, hogy a gőz ne jöjjön ki. 35-40 perc alatt szép pirosra sül, de a sütési idő változhat aszerint, hogy kinek mennyi lisztet vesz fel a tésztája. Érdemes figyelni. Valóban nagyon finom, és igen egyszerű elkészíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 240 °C

Sütöttem már itthon kenyeret, de eddig soha nem voltam teljesen elégedett a végeredménnyel. Ebben a receptben az tetszett meg, hogy alig kell hozzá valami, nem kell dagasztani, este megcsináltam a tésztát, majd másnap reggel 10 perces  munkával vártam, hogy a tészta még egyszer megkeljen, és már tehettem is be a sütőbe. Egyszerű, és nagyon finom. A receptet anapfenyillata.cafeblog.hu oldalon találtam.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek