r
Nosalty Logó

Házi francia krémes

ze(n)derta
Házi francia krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

521
Kalória
6.1g
Fehérje
29.5g
Szénhidrát
41.2g
Zsír
41.1g
Víz
61.2g
Koleszterin
585mg
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 6242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 521 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    494.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1584 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    493 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 6242 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

A hájastésztához

  1. A hájas tésztát két részre vesszük, és nagyon vékonyra sodorjuk. Forró sütőben a tepsi hátulján pár perc alatt ropogósra sütjük.
  2. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krémünk már kihűlt, összekeverjük a kettőt.
  4. Egy magas falú tepsit alufóliával kibélelünk, és az egyik tésztalapot az aljára tesszük.
  5. Rásimítjuk a krémet, majd a tetejére a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A másik lapot éles késsel felkockázzuk, mielőtt a tejszínhab tetejére sorakoztatjuk.
  7. Hűvös helyen, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd vízbe mártott késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Ha épp nincs a kéznél hájas tészta, akkor hajtogatott leveles tésztát is használhatunk a recepthez.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...