Nosalty Logó

Házi francia krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Ezen a képen: Házi francia krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 6242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Összesen 267 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    494.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1584 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    493 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3531 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1834 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 6242 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Elkészítés

A hájastésztához

  1. A hájas tésztát két részre vesszük, és nagyon vékonyra sodorjuk. Forró sütőben a tepsi hátulján pár perc alatt ropogósra sütjük.
  2. A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krémünk már kihűlt, összekeverjük a kettőt.
  4. Egy magas falú tepsit alufóliával kibélelünk, és az egyik tésztalapot az aljára tesszük.
  5. Rásimítjuk a krémet, majd a tetejére a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A másik lapot éles késsel felkockázzuk, mielőtt a tejszínhab tetejére sorakoztatjuk.
  7. Hűvös helyen, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd vízbe mártott késsel szeleteljük.
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 153595
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ze(n)derta 188 recept

Ha épp nincs a kéznél hájas tészta, akkor hajtogatott leveles tésztát is használhatunk a recepthez.

Hozzászólások

Viki33*

Ezt húsvétkor meg is csinálom!!!:P

ze(n)derta

sok sikert hozzá Franc24! kellemes húsvéti ünnepeket kívánok. toma

Roxika1

  Franciakrémes változat. 50 dkg. liszt,1 tejföl, 20 dkg ráma margarin, 4 tojássárgája. A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk a tésztát, 5 dkg. vajjal megkenjük és összehajtogatjuk mint a hájas tésztát. Egy órát állni hagyjuk. 4 lapra elegend?. A tésztát kisütjük, villával megszurkáljuk ha hólyagosodik. A tésztát csak egyszer lehet kinyújtani. Ha nem akarjuk felhasználni mind a 4 lapot, cipóként lefagyaszthatjuk. Krém: 1 liter tej, 2 csomag vaniliapuding, 2 ev?kanál liszt, 3 tojássárgája, 1 csomag vaniliás cukor.Ezt megf?zzük, ha kihült 15 dkg.porcukrot,10 dkg.margarinnal kikeverünk és a f?zött krémhez adjuk kihülés után.Hab: 500 ml tejszín, 1 csomag vaniliás cukor,4 kanál cukor, habfixáló. Megtöltjük a llapokat, tetejére csoki bevonó, de nem szükséges.

ze(n)derta

kedves Roxi! köszönöm szépen a receptet! Te nem publikálsz ezen az oldalon? mert ezt biztosan mindenki szívesen látná ;-) üdv, toma

Viki33*

Viszont kívánok neked és Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!

Törölt felhasználó

És a karamellás teteje?

ze(n)derta

kedves Kmelike! hát igen. a karamellatet? lemaradt ;-) üdv, toma

Törölt felhasználó

kedvenc sütim :D:D:D:D

ze(n)derta

nagyon finom! üdv, zederta

Törölt felhasználó

ma fogom sutni ezt a fantasztikus házi francia krémes sutit, késobb írok, hogy sikerult:))

ze(n)derta

kedves Bluberry! mindenképp számolj be róla, hogy sikerült. üdv, blackberry

Beatrix567

Isteni finom , nagyon köszönöm a receptet.

ze(n)derta

kedves Beatrix! nagyon örülök, hogy ízlett a recept. üdv, toma

Törölt felhasználó

Ez magas(!!!) és nem alacsony kcal-tartalmú!

ze(n)derta

kedves Apple! úgy, biza! szerintem magas is volt, de ha nem, akkor most már tényleg magas... de nagyon-nagyon finom! ;-) üdv, toma

Törölt felhasználó

super suti.van hasonlo receptem,habos kremes a neve....

ze(n)derta

;-)

Törölt felhasználó

Kedves ze(n)derta! Köszönöm ezt a receptet! Férjemnek a francia krémes a kedvence. Már többször meg is csináltam neki ezt a sütit. Mindenkinek tetszik!!! :-))) Másodjára én már úgy csináltam, hogy az alsó és a fels? leveles tészta lapokat is el?re felkockáztam, és úgy kentem rájuk a krémet. De tényleg nagyon finom! Köszi! Kriszta

ze(n)derta

kedves Kriszta! örülök, hogy tetszik a recept és elnyerte a család tetszeset is ;-) kellemes utolsó hetet és nagyon boldog új évet kívánok Neked! üdv, toma

Dömi

A hét ev?kanál édesít?szer mennyi porcukornak felel meg? :-) Amúgy nagyon guszta a süti, csak azt nem értem a receptben, hogy lesz az édesít?szerb?l porcukor ? :-))

ze(n)derta

kedves Dömi! szerintem mindegyik adagolása változó, érdemes megnézni a csomagoláson. üdv, toma

Beatrix567

Isteni ez a recept, nagyon sokszor elkészítettem, nem lehet vele betelni. Legutóbb ketté osztottam, és fele vaníliás volt, fele csokis. Csokis pudingot tettem bele, és ugyanúgy készítettem el, mint a vaníliásat. Isteni lett, próbáljátok ki. Azóta is hálás vagyok ezért a receptért, köszönöm.

ze(n)derta

kedves Beatrix! köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

gavloimrene

kedves Beatrix! nekem is most hül a krém, imádom ezt a sütit!!! Ha jó lesz a családomnak is elkészítem. Köszönettel Ilimami!!!

gavloimrene

hát elkészült!!!!!!!!!! nemcsak isteni finom de szép is és kevés munka van vele köszönöm szépen!!!!!!!! Ilimamami.....

ze(n)derta

kedves Gavlo Imréné! nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! üdv, toma

Törölt felhasználó

Féltem elkészíteni ,de nekiálltam. Nagyon finom lett! Végre egy jó krémest is tudok készíteni.Köszönöm a receptet. krysty5

ze(n)derta

szia Kriszti! örülök, hogy egy újabb sütivel b?vült a repertoárod! további jó sütés-f?zést! üdv, toma

Törölt felhasználó

Kriszti, ezt meg kell próbálnom. Adnál tanácso(ka)t? Nekem mindent helyettesítenem kell, próbálj segíteni, ha tudsz. A hájas tészta helyett az arab/görög süteményekhez használt (philo) tán megfelel (réteshez pompás). Meg tudnád mondani, hogy egy "cs" (csomag?) pudingporhoz mennyi tej kéne, ha pudingot akarnál csinálni? Ebbõl kiderülhet a mennyiség. Ugyanez a bajom az "édesítõszer"-rel is. Mennyi cukor? Gondolom a tejszín-édesítõszer-habfixáló helyettesíthetõ felvert tejszínhabbal. Köszi (Megérted a problémámat, ha egyszer Te is Montrealban élõ férfi leszel...)

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom, hogy megcsinaltad-e mar a sutit, arra lennek kivancsi, hogy hogy sikerult :) En Vancouverben elek es nekem nem mindig sikerulnek ugy a sutik ahogy kene, mert itt minden alapanyag mas. En talatam itt nalunk a boltban fagyasztott leveles tesztat, szerintem az is jo hozza :)

ze(n)derta

kedves Eva, a fagyasztott leveles teszta tokeletesen megfelel ehhez a sutihez. sodord ki amilyen vekonyra csak tudod, es kicsit erdemes villaval megszurkalni, mielott a sutobe tenned. a suto legyen nagyon forro, igy elegendo par perc a suteshez. udv, toma

Hozzávalók

A hájastésztához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!