Házi francia krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
A hájastésztához
-
10g sertésháj81 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
3g fehérbor2 kcal
-
2g víz0 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
83g tej47 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10 kcal
A tejszínhabhoz
-
42g habtejszín122 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
Összesen
521
Kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
A hájastésztához
-
120g sertésháj974 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
20g víz0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
A tejszínhabhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
6242
Kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
A hájastésztához
-
5.1g sertésháj42 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
1.2g tojás1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
1.3g fehérbor1 kcal
-
0.9g víz0 kcal
A krémhez
-
3.8g vaníliás pudingpor15 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
42.7g tej24 kcal
-
10.7g margarin77 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
A tejszínhabhoz
-
21.4g habtejszín62 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.3g habfixáló1 kcal
Összesen
267
Kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
521
Kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 494.1 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 196 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 79 g
-
Koleszterin 734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3255 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1584 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 703 mg
-
Nátrium 749 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 493 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3531 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 281 micro
-
K vitamin: 247 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 3377 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1834 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
6242
Kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
267
Kcal
Hozzávalók
A hájastésztához
-
12 dkg sertésháj
-
200 g finomliszt
-
0.5 db tojás
-
1 csipet cukor
-
1 csipet só
-
35 g tejföl
-
30 ml fehérbor
-
20 ml víz
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 l tej
-
250 g margarin
-
7 ek édesítőszer
-
3 csomag vaníliás cukor
A tejszínhabhoz
-
500 ml habtejszín
-
4 ek édesítőszer
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
A hájastésztához
- A hájas tésztát két részre vesszük, és nagyon vékonyra sodorjuk. Forró sütőben a tepsi hátulján pár perc alatt ropogósra sütjük.
- A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet csomómentesen elkeverjük egy kevés tejben, majd a maradék tejjel folyamatosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd ha a főzött krémünk már kihűlt, összekeverjük a kettőt.
- Egy magas falú tepsit alufóliával kibélelünk, és az egyik tésztalapot az aljára tesszük.
- Rásimítjuk a krémet, majd a tetejére a kemény habbá vert tejszínt.
- A másik lapot éles késsel felkockázzuk, mielőtt a tejszínhab tetejére sorakoztatjuk.
- Hűvös helyen, legalább 2 órát állni hagyjuk, majd vízbe mártott késsel szeleteljük.
- Sűtés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 153595
- Feltöltés dátuma: 2008. december 30.
Receptjellemzők

ze(n)derta
188 recept
Ha épp nincs a kéznél hájas tészta, akkor hajtogatott leveles tésztát is használhatunk a recepthez.
Hozzászólások
Ezt húsvétkor meg is csinálom!!!:P
sok sikert hozzá Franc24! kellemes húsvéti ünnepeket kívánok. toma
Franciakrémes változat. 50 dkg. liszt,1 tejföl, 20 dkg ráma margarin, 4 tojássárgája. A hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk a tésztát, 5 dkg. vajjal megkenjük és összehajtogatjuk mint a hájas tésztát. Egy órát állni hagyjuk. 4 lapra elegend?. A tésztát kisütjük, villával megszurkáljuk ha hólyagosodik. A tésztát csak egyszer lehet kinyújtani. Ha nem akarjuk felhasználni mind a 4 lapot, cipóként lefagyaszthatjuk. Krém: 1 liter tej, 2 csomag vaniliapuding, 2 ev?kanál liszt, 3 tojássárgája, 1 csomag vaniliás cukor.Ezt megf?zzük, ha kihült 15 dkg.porcukrot,10 dkg.margarinnal kikeverünk és a f?zött krémhez adjuk kihülés után.Hab: 500 ml tejszín, 1 csomag vaniliás cukor,4 kanál cukor, habfixáló. Megtöltjük a llapokat, tetejére csoki bevonó, de nem szükséges.
kedves Roxi! köszönöm szépen a receptet! Te nem publikálsz ezen az oldalon? mert ezt biztosan mindenki szívesen látná ;-) üdv, toma
Viszont kívánok neked és Mindenkinek Kellemes Ünnepeket!
És a karamellás teteje?
kedves Kmelike! hát igen. a karamellatet? lemaradt ;-) üdv, toma
kedvenc sütim :D:D:D:D
nagyon finom! üdv, zederta
ma fogom sutni ezt a fantasztikus házi francia krémes sutit, késobb írok, hogy sikerult:))
kedves Bluberry! mindenképp számolj be róla, hogy sikerült. üdv, blackberry
Isteni finom , nagyon köszönöm a receptet.
kedves Beatrix! nagyon örülök, hogy ízlett a recept. üdv, toma
Ez magas(!!!) és nem alacsony kcal-tartalmú!
kedves Apple! úgy, biza! szerintem magas is volt, de ha nem, akkor most már tényleg magas... de nagyon-nagyon finom! ;-) üdv, toma
super suti.van hasonlo receptem,habos kremes a neve....
;-)
Kedves ze(n)derta! Köszönöm ezt a receptet! Férjemnek a francia krémes a kedvence. Már többször meg is csináltam neki ezt a sütit. Mindenkinek tetszik!!! :-))) Másodjára én már úgy csináltam, hogy az alsó és a fels? leveles tészta lapokat is el?re felkockáztam, és úgy kentem rájuk a krémet. De tényleg nagyon finom! Köszi! Kriszta
kedves Kriszta! örülök, hogy tetszik a recept és elnyerte a család tetszeset is ;-) kellemes utolsó hetet és nagyon boldog új évet kívánok Neked! üdv, toma
A hét ev?kanál édesít?szer mennyi porcukornak felel meg? :-) Amúgy nagyon guszta a süti, csak azt nem értem a receptben, hogy lesz az édesít?szerb?l porcukor ? :-))
kedves Dömi! szerintem mindegyik adagolása változó, érdemes megnézni a csomagoláson. üdv, toma
Isteni ez a recept, nagyon sokszor elkészítettem, nem lehet vele betelni. Legutóbb ketté osztottam, és fele vaníliás volt, fele csokis. Csokis pudingot tettem bele, és ugyanúgy készítettem el, mint a vaníliásat. Isteni lett, próbáljátok ki. Azóta is hálás vagyok ezért a receptért, köszönöm.
kedves Beatrix! köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet! további jó sütés-f?zést! üdv, toma
kedves Beatrix! nekem is most hül a krém, imádom ezt a sütit!!! Ha jó lesz a családomnak is elkészítem. Köszönettel Ilimami!!!
hát elkészült!!!!!!!!!! nemcsak isteni finom de szép is és kevés munka van vele köszönöm szépen!!!!!!!! Ilimamami.....
kedves Gavlo Imréné! nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! üdv, toma
Féltem elkészíteni ,de nekiálltam. Nagyon finom lett! Végre egy jó krémest is tudok készíteni.Köszönöm a receptet. krysty5
szia Kriszti! örülök, hogy egy újabb sütivel b?vült a repertoárod! további jó sütés-f?zést! üdv, toma
Kriszti, ezt meg kell próbálnom. Adnál tanácso(ka)t? Nekem mindent helyettesítenem kell, próbálj segíteni, ha tudsz. A hájas tészta helyett az arab/görög süteményekhez használt (philo) tán megfelel (réteshez pompás). Meg tudnád mondani, hogy egy "cs" (csomag?) pudingporhoz mennyi tej kéne, ha pudingot akarnál csinálni? Ebbõl kiderülhet a mennyiség. Ugyanez a bajom az "édesítõszer"-rel is. Mennyi cukor? Gondolom a tejszín-édesítõszer-habfixáló helyettesíthetõ felvert tejszínhabbal. Köszi (Megérted a problémámat, ha egyszer Te is Montrealban élõ férfi leszel...)
Szia! Nem tudom, hogy megcsinaltad-e mar a sutit, arra lennek kivancsi, hogy hogy sikerult :) En Vancouverben elek es nekem nem mindig sikerulnek ugy a sutik ahogy kene, mert itt minden alapanyag mas. En talatam itt nalunk a boltban fagyasztott leveles tesztat, szerintem az is jo hozza :)
kedves Eva, a fagyasztott leveles teszta tokeletesen megfelel ehhez a sutihez. sodord ki amilyen vekonyra csak tudod, es kicsit erdemes villaval megszurkalni, mielott a sutobe tenned. a suto legyen nagyon forro, igy elegendo par perc a suteshez. udv, toma