r
Nosalty Logó

Sima krémes vajas tésztából

NS
Sima krémes vajas tésztából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

401
Kalória
6.9g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
11.4g
Zsír
154.3g
Víz
135g
Koleszterin
568.8mg
Élelmi rost
37.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    154.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    541.3 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1464 micro
Összesen 3202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát felengedjük, majd kettévágjuk, és akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, amiben a krémest készítjük (én 2 dobozban csináltam, így nekem 4 lap kellett, 13x21 cm-esek).
  2. Villával megszúrkáljuk, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és 10 percet hagyjuk pihennia tésztát, így sütés közben nem fog összeugrani.
  3. Kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha kihűltek, az egyik lapot belenyomkodjuk a tepsi aljába.
  5. A krémheza tojásokat kettéválasztjuk, a cukor felét hozzáadjuk a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához.
  6. A sárgájához hozzákeverünk még egy kis vizet és a keményítőt.
  7. A vaníliarudat kettévágjuk hosszában, a magokat kikaparjuk, és feltesszük főni a vízben.
  8. Amíg a víz fel nem forr, kemény habbá verjük a fehérjét.
  9. Ha felforrt, a sárgájás keveréket gyorsan hozzáöntjük, és még 1-2 percig folyamatosan habverővel kevergetve forraljuk.
  10. Hozzáöntjük a krémünket a tojásfehérjéhez, és gyors mozdulatokkal összeforgatjuk. Ha már ruganyos, akkor jó.
  11. Rásimítjuk a lapra, és hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni 3-4 óra alatt.
  12. Késsel a krém tetejét kicsit megborzoljuk, hogy a másik lap rátapadjon.Rátesszük a másik lapot.
  13. Késsel felvágjuk, majd ráteszünk egy tálcát, és az egészet megfordítjuk (így a szebbik fele lesz felül, mert miközben felvágjuk, az utólag rátett lap eléggé össze tud törni).
  14. Megszórjuk vaníliás porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x26x6

Volt itthon 6 tojás, és nem akartam, hogy megromoljon. Csak vajas lapot kellett vennem, így elég olcsón megúsztam a dolgot, és 16 krémes lett belőle.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek