Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fehér kenyér 3.

Házi fehér kenyér 3.
Házi fehér kenyér 3.
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresem a minél egyszerűbb kenyérrecepteket. Ez is egy elég egyszerű és finom recept, azoknak ajánlom (mint magamnak), akik eddig nehezen és keservesen találtak receptet kenyérre, és kisütve nem sikerült ehetőre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedagasztjuk.
  2. Majd meleg helyen megkelesztjük.
  3. Átgyúrjuk a kenyértésztát, és cipó alakúra formázzuk.
  4. Előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük. Ez kb. 40 perc.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 56 480
elküldve: 13
receptkönyvben: 806
elkészítve: 34/50
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

tejes fehérkenyér

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

leontilia
leontilia Sat, 2017-07-15 11:41

Kiváló a recept. Finom és egyszerű kenyér. Ma újból ilyen készül. Én még sütés előtt és utána a sütőből kivéve vízzel átkenem a tetejét.
Köszi a receptet!

cimuka
CIMUKA / cimuka Sat, 2015-03-21 12:50

Szia,én érdeklődnék,hogyha kenyér sütőben szeretném megcsinálni akkor hogy kell?Előre is köszönöm,még sosem csináltam csak azért kérdem.

Kriszti9205
Kriszti9205 Wed, 2014-12-03 21:59

Nagyon finom kenyér recept, hamar megsül, nem kell vele bajlódni, tökéletes!

Renáta78
Renáta78 Wed, 2013-01-02 22:23

Megláttam, megszerettem és megsütöttem. Isteni lett! És gyönyörű, sűrű és kiválóan szeletelhető! Én két csapott teáskanál sót használtam, olíva olaj helyett hagyományosat és tej helyett is víz volt. A végeredmény csodálatos lett!

Dettiden
Dettiden Sun, 2012-09-09 13:21

Szia Erika! Én is úgy voltam a kenyér receptekkel, ahogyan Te is ... sokat találtam, de nekem egyik sem volt olyan, mint amit a kép mutatott és az íze sem volt olyan igazi... Örültem amikor rátaláltam a Tiedre, azonnal ki is próbálta és VÉGRE EZ SIKERÜLT :) Hihetetlenül finom nem olyan száraz kérges a külseje, hanem igazi ropogós :) De jó, de jó :) Úgy örülök , el is mentettem, többször megfogom csinálni:) Puszi érte. Edit

IldiSK
IldiSK Tue, 2012-03-13 00:08

Orulok hogy megtalaltam ezt a receptet, az itteni kenyerek mind cukrosak/kukorica sziruposak (USA) ezert szerettem volna azok helyett 'igazi' kenyeret adni a csaladnak.. viszont sok idom a baba mellett nincs ezert ez a recept idealis = gyors :-)

Azt eszrevettem hogy ha ketszer dagasztom&kelesztem akkor sokkal nagyobb lesz! :-) Igaz az kicsit idoigenyesebb (30 perccel tobb).

Smarties
Nikola / Smarties Sat, 2012-01-14 16:16

Másodszorra sütöttem meg a kenyeret, nagyon jó lett. Egy pici bajom van csupán, nem tudom miért reped az oldala. Tudja vki hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
Köszi

galambosera
galambosera Fri, 2011-10-21 17:45

Nagyon köszönöm a receptet, mert amióta kipróbáltam, kb. 3 hete, azóta nem voltunk pékségben. A családom, főleg a férjem nagyon örül neki, hogy itthon sül a kenyér, és nagyon ízlik mindenkinek. Nekem puhább szokott maradni a héja, és így a gyerekek is megeszik végre a kenyérhéjat! :D
Ajánlom mindenkinek, aki eddig nem mert nekiállni otthon a kenyérsütésnek. Én eddig csak kenyérsütő gépben sütöttem, de azokat annyira nem szerettük! Ez most a kedvenc, nem is próbálok ki másfajtát egyenlőre!

Réz Veronika
Réz Veronika Mon, 2011-10-17 16:37

Ez a kenyér egyszerűen készíthető, nagyon finom, nagyon szép, az illata ínycsiklandó! Heti egy alkalommal sütöm az utóbbi időben, egyszerűen imádjuk. A gázsütőm felső lángon nem pirította meg az első alkalommal, ezért most a sütőbe helyezés előtt langyos tejjel (ecsettel) megkenem a tetejét. Nekem ahhoz, hogy megfelelően felemelkedjen, 240 fokon kell kezdeni a sütést, ez 5 perc, utána 200 fokon 30 perc, és az utolsó 10 perc 170 fokon fejezem be. Ezt azok számára írom, akik a gázsütőben sütnek, de nem mindig sikerül a kenyér tökéletes megjelenését elérni.
Nagyon hálás vagyok ismeretlenül is annak a kedves receptírónak, aki közzétette ezt a receptet.

apatrus
apatrus Fri, 2019-01-11 23:48

Én ma megsütöttem ezt a receptet, a Te instrukciód alapján, mondhatom nagyon finom lett. Még ilyen "kocaszakács" is, mint én, nem tudja elrontani. Bár Mi vettünk kenyérsütő formát, így nem hagyományos formájú, hanem kockás.

szovenyia
szovenyia Wed, 2011-08-24 15:16

Sziasztok
lehet ezt a kenyeret kovásszal is? Valaki?
Köszi a segítséget

beto
beto Sun, 2011-08-21 10:45

Jó recept! Én jénaiban szoktam sütni, gyönyörű szépre sül benne a kenyér! Én még szoktam beletenni egy csipet aszkorbinsavat is!

mravika
mravika Wed, 2011-06-15 12:54

Szia Erika,

nagyon szep. Megkened valamivel a tetejet?
Puszi,
Adrienn

Mazsola75
Mazsola75 Mon, 2011-06-06 21:11

Kedves Eri! Köszönöm a receptet! Ma megsütöttem életem első cipóját! :)
Nagyon finom lett, az eredeti recepttel dolgoztam, BL 80-as lisztet használtam. 40 perc alatt megsült, nagyon finom ízű... talán kicsit édeskésebb...
Tünde

krivan
krivan Thu, 2011-05-05 15:59

Köszönöm a receptet! Ma én is megsütöttem. Szép lett és nagyon finom. Viszont pár csepp ecetet is tettem bele, ez megkönnyíti a péksüteményt. 10 percig géppel, további 10 percig kézzel dagasztottam és kelesztőtálban 3X kelesztettem (kb. 1 óra). A sütési idő nálam: 50 perc, hagyományos gázsütőben, 5-ös fokozaton. Noémi

m.kleo05
m.kleo05 Wed, 2011-05-04 16:45

Szia!
Elkészítettem a kenyeret, én tettem bele magvakat is, nagyon jó a recept, viszont olyan kérdésem lenne, hogy nektek is több mint 1órát sült? Nálam 40perc után már szép piros volt a teteje, hőlégkeverésen, de a belseje még nem volt tökélete, és alsó sütésen sütöttem tovább még vagy 40percig!
Köszi előre is a választ, Kleo

Roryx
Roryx / Roryx Fri, 2011-03-18 19:54

Ma megsütöttem a kenyeret és kiváló lett, köszi a receptet, a gyerekeim imádják:)

DBrigi
DBrigi / DBrigi Tue, 2011-02-22 10:17

Szia! Mivel nincs kenyérsütő gépem, így külön örültem, hogy ezt sima sütőben is el lehet készíteni. Az eredmény nagyon finom lett, a párom imádja, azt mondta, legyek szíves minden napra sütni. :)))

zsoka 5
zsoka 5 Wed, 2011-02-02 09:48

 Szia.nos én már másodjára ugortam neki ennek a kenyérnek a kisütéséhez most dupla adagot csinálok mert az előző,hogy úgy mondjam szőrén-szálán eltünt?.Nagyon jól sikerült és végre nem kellett félkiló kenyeret a kutyussal megetetnem.Nagyon jó lett.Mindenkinek ajánlom.Köszönöm a receptet hogy megosztottad velünk:)

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2010-12-03 16:38

Nekem kicsit szalonnás maradt a belseje és sűrű is volt. lehet kicsit tovább kell majd keleszteni legközelebb, de ez volt életem első kenyere, és ahhoz képest jó lett! Köszi a receptet!

rebtom
rebtom Fri, 2010-12-03 11:30

Ez lesz életem első kenyere. Vacsorára szánom a családomnak. Remélem sikerül! :)

zsuzsa7
zsuzsa7 Tue, 2010-11-16 12:36

Köszönet ezért a frenetikus receptért. Egyszerű és nagyszerű.... Mióta kipróbáltuk, minden nap sütünk, azóta nem vettem boltban kenyeret.Kipróbáltam teljes kiőrlésű liszt hozzáadásával is, és úgy is remekül sikerült! Mégegyszer köszönöm!!!!!!

Rohamka
Rohamka / Rohamka Sat, 2010-10-09 16:17

Már a sütőben figyel a kenyérke :) Rendesen megkelt... én hosszú, Erzsébet formát adtam neki.. :) várom a finisch-t :)

malomkert
malomkert Thu, 2010-09-16 14:03

Éppen most tettem be a sütőbe,csak van egy kicsi gondom.Nem tudom ,hogy nekem miért nem kelt meg,hiszen mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva.Olyan lapos,hogy már kritizálni sem lehet.Valamit biztosan nagyon elbénáztam,de megvárom amig kisül lehet,hogy az ize azért még jó. Megesszük pizza helyett ha olyan lapos marad.Szép napot mindenkinek.Éva.

Gizus44
Gizus44 Sun, 2010-09-12 18:07

Köszönöm a receptet ! Kipróbáltam, és még ilyen finom kenyeret soha nem sütöttem ! :)

lezsik
Lezsik / lezsik Wed, 2010-01-13 09:32

A 7 ml sóra tudnál valami más mértékegységet mondani? Kiskanál vagy teáskanál?

498
víz 120 ml
tej 120 ml
olívaolaj 30 ml
7 g
instant élesztő 6 g
cukor 20 g
finomliszt 430 g